Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ισορροπώντας ... στους τάφους!

Μόλις πέντε υπάλληλοι της υπηρεσίας πράσινου και τρεις καθαρίστριες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα "βγάλουν πέρα" στο Γ Νεκροταφείο Αθηνών, που καταλαμβάνει έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων!

Αποτέλεσμα, όποιος επισκέπτης ή εργαζόμενος θελήσει να χρησιμοποιήσει τις έξι τουαλέτες του νεκροταφείου να... το μετανιώνει, αφού η εικόνα που αντικρίζει απέχει κατά πολύ από αυτό που καταλαβαίνουμε σαν στοιχειώδη καθαριότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και μη... "ευαίσθητες" μύτες "καταλαβαίνουν" πως πλησιάζουν σε τουαλέτα, από μακριά.

Εκτός από αυτό, το έδαφος γύρω από πολλούς τάφους είναι σαθρό, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που περιποιούνται το πράσινο γύρω από τους τάφους να κινδυνεύουν να βρεθούν σε όχι και τόσο... ευχάριστη θέση. Πολλοί από τους τάφους που είδαμε έχουν τέτοια ανοίγματα, αποτέλεσμα της υποχώρησης του εδάφους, με φανερά τα σημάδια της εγκατάλειψης. Μερικοί οικογενειακοί τάφοι επίσης φαίνονται εγκαταλειμμένοι, είναι ανοιχτοί, θυμίζουν σκουπιδότοπους και οι υπάλληλοι που τακτοποιούν τα παρτέρια, αναγκάζονται να ισορροπούν από πάνω τους.

Η εικόνα αυτή είναι ακόμη ένα δείγμα της κατάστασης υπολειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, αποτέλεσμα της άνισης κατανομής του προσωπικού και της τακτικής των "μετεγγραφών" του προσωπικού ανάμεσα στις υπηρεσίες. Αναδεικνύει επίσης την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του νεκροταφείου και απόδοσης της έκτασης στους γύρω δήμους, αίτημα χρόνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, που εσχάτως οι "εκσυγχρονιστές" αιρετοί "ξέχασαν". Το συγκεκριμένο αίτημα συνδέεται και με το γεγονός ότι το νεκροταφείο έχει κορεστεί εδώ και καιρό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ