Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποδιοργάνωση ελέω TVX

Την αποδιοργάνωση που προκαλεί στις αστυνομικές υπηρεσίες η απόσπαση προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατασταλτικά οι αγώνες των εργαζομένων, θίγουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Στρατής Κόρακας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και τις αναφορές των εκπροσώπων των αστυνομικών του Νομού Καρδίτσας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έστειλε στην αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας στις 9 Νοέμβρη διαταγή για την απόσπαση 20 αστυνομικών στην περιοχή Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Αυτή η διαταγή, σημειώνουν οι βουλευτές, αφαιρεί επιπλέον μάχιμες δυνάμεις από τις υπηρεσίες του νομού, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα σ' αυτά που ήδη υπάρχουν και τα οποία προέρχονται και από τα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω των αποσπάσεων οι οποίες έχουν γίνει για άλλες υπηρεσίες.Σοβαρά προβλήματα όμως δημιουργεί η μόνιμη και γενικότερη τακτική των συνεχών αποσπάσεων και στις οικογένειες των αστυνομικών που υποχρεώνονται να τις εγκαταλείπουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Επιπλέον τα έξοδα που πρόσθετα καλούνται να καταβάλλουν είναι μεγάλα, η δε καταβολή τους από την υπηρεσία γίνεται με καθυστέρηση χρόνων. Τέτοιο παράδειγμα υπάρχει στην αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας όπου χρωστούνται έξοδα για τέτοιους λόγους από το 1995!

Αυτή η κατάσταση, τονίζουν, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα κενά που δημιουργεί στην αστυνομική διεύθυνση του νομού και στις υπηρεσίες που αφορούν την προσφορά στον πολίτη και στη δίωξη του εγκλήματος και ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πώς με περισσότερες δυνάμεις θα αντιμετωπίσει τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, των κατοίκων στις περιοχές της Χαλκιδικής, δείχνοντας για άλλη μια φορά προς τα πού στρέφει το ενδιαφέρον της.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Ρωμαίος, ερωτάται αν πήρε υπόψη του τα κενά που δημιουργούν οι συγκεκριμένες αποσπάσεις και αν προτίθεται άμεσα να τις ανακαλέσει. Ερωτάται επίσης αν θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την άμεση κάλυψη των εξόδων στα οποία υποβάλλονται οι αποσπασμένοι αστυνομικοί και να μην παρατηρείται το σημερινό φαινόμενο να χρειάζεται να περάσουν χρόνια για να πάρουν τα λεφτά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ