Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τέλη

Μηδενική αύξηση πρότεινε η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση"

Με ψήφους 15 υπέρ και 14 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου αποφάσισε αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 10%, για το 1998. Η αύξηση αυτή "έρχεται" να συμπληρώσει την περσινή, κατά 20%, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους δημότες της πόλης. Στην επίθεση κατά της τσέπης των δημοτών, η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΔΑΣ) Ελένη Παπαδόπουλου απάντησε προτείνοντας μηδενική αύξηση για τα ανταποδοτικά τέλη του 1998. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση της ΔΑΣ στην επιβολή γενικά ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, "η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κράτος με βάση τη βαριά φορολογία των πολιτών".

Στην παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Ελ. Παπαδοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το 1997 η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ούτε μια δραχμή για τον εξοπλισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενώ εισέπραξε από τους δημότες γι' αυτό το λόγο 212,5 εκατομμύρια. Το 1998 καλεί τους δημότες να πληρώσουν, για άλλη μια φορά, 219 εκατομμύρια, αφού "ξαναβάζει" και πάλι την αγορά των ίδιων μηχανημάτων κλπ. "Επιβαρύνει τα ανταποδοτικά τέλη, για πρώτη φορά, με άλλα 90,5 εκατομμύρια που αφορούν εισφορά στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, που ανέρχεται σε 60 εκατομμύρια, τοκοχρεολύσια δανείου, ύψους 22,5 εκατομμυρίων και ενίσχυση της "Περιβαλλοντολογικής" (ιδιωτική εταιρία) με 8 εκατομμύρια" σημείωσε η επικεφαλής της ΔΑΣ. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι χρεώνει αναδρομικά τη διαφορά τετραγωνικών μέτρων μεταξύ δηλώσεων ΤΑΠ - ΔΕΗ για να εισπράξει άλλα 195 εκατομμύρια. Αναφερόμενη τέλος στις δαπάνες μισθοδοσίας, η Ελ. Παπαδόπουλου είπε ότι ο δήμος για το 1997 εισέπραξε 958 εκατομμύρια και ξοδεύτηκαν 908.

"Δεν κατανοούμε πώς, παρ' όλα αυτά, δηλώνετε πως έχετε παθητικό στα ανταποδοτικά του '97, τόνισε η Ελ. Παπαδόπουλου. Με βάση τα παραπάνω, την αύξηση ακόμα του 20% που κάνατε πέρσι, την ανεργία που στην πόλη μας φτάνει το 20 με 25%, την άγρια φορολόγηση των πολιτών με το νέο κρατικό προϋπολογισμό, προτείνουμε μηδενική αύξηση για τα ανταποδοτικά του '98". Την πρόταση αυτή υποστήριξαν και οι άλλες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν από το συνδυασμό του δημάρχου Γ. Χάσκα.

Τροφεία στο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Στον πρώτο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο οποίος ξεκινά τη λειτουργία του τώρα, οι γονείς των παιδιών καλούνται να πληρώσουν τροφεία από 5.000 έως 20.000 δραχμές, ανάλογα με τα εισοδήματά τους! Αυτή τη λογική θα εφαρμόσει και στους υπόλοιπους κρατικούς παιδικούς σταθμούς η δημοτική αρχή!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ