Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Τα κρίσιμα θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους σε όλα τα μέσα μεταφοράς, συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές στην Ευρωπαϊκή Ενωση (FST), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 10 και 11 Νοέμβρη 1997.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις της "παγκοσμιοποίησης της οικονομίας" στην απασχόληση, με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη θέσπισης κοινής πολιτικής στην ΕΕ για τις μεταφορές, με στόχο την ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών απασχόλησης.

Στη Γενική Συνέλευση, εγκρίθηκαν ψηφίσματα, με τα οποία: Σημειώνεται ότι τα δημόσια μέσα μεταφοράς έχουν θεμελιώδη σημασία για την ποιότητα ζωής. Επισημαίνεται η ανάγκη διαμόρφωσης νέων πολιτικών, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γυναικών και των νέων στα μέσα μεταφοράς. Ζητείται η διεύρυνση και ανάπτυξη των σιδηροδρομικών δικτύων προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης μετείχαν εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και την Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ