Σάββατο 15 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Με την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο αμερικανικό προξενείο θα κορυφωθούν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 24 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη του '73. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οργανώνονται 4 προσυγκεντρώσεις από το λαό, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.

Στις 4 το απόγευμα θα γίνουν προσυγκεντρώσεις στο "Σιντριβάνι", για τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο Βαρδάρη για τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών.

Με δική τους προσυγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου στις 3.30 το μεσημέρι θα συμμετέχουν στην πορεία οι φοιτητές της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Οι φοιτητές στηρίζουν την επιτροπή φορέων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΦΕΑ και καλούν τους συναδέλφους τους να δώσουν δυναμικό "παρών" στις εκδηλώσεις για την 24η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τέλος, στις 4.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης θα ξεκινήσει η προσυγκέντρωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Αύριο Κυριακή, θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι φορείς χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων για το φετινό αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου. ΗΟμοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις, σημειώνοντας ότι τιμά μαζί με όλο το λαό την επέτειο του Πολυτεχνείου που αποτελεί ιστορικό παράδειγμα αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

Την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου χαιρετίζουν με μηνύματά τους οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου,σημειώνοντας ότι "μας δίδαξαν έμπρακτα, να ενεργούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο και να θεωρούμε ότι το ιδανικό δεν είναι ανέφικτο".

Στην Πάτρα

Η Οργανωτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΕΑΕΑ και το Δήμο Πάτρας πραγματοποιεί την κεντρική εκδήλωση για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Εκπρόσωπος του δήμου, εκπρόσωπος εργατικών σωματείων και εκπρόσωπος του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πάτρας, ενώ θα διαβαστούν ψηφίσματα φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων της πόλης.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ καλούν τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος σε προσυγκέντρωση τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία των Ψηλών Αλωνιών.

Στη Χαλκίδα

Με σύνθημα "Συνεχίζουμε ανυπότακτοι στο δρόμο που χάραξε το Πολυτεχνείο", η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας καλούν μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενους, ανέργους και όλο το λαό να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τη δευτέρα, στις 6 μ.μ., στα Φανάρια της Νεάπολης στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στην πορεία που θα γίνει για το γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΙ Χαλκίδας, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τις σπουδαστικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ και ΕΑΑΚ που με πρόσχημα το χάσιμο μαθημάτων αρνήθηκαν την πραγματοποίηση ΓΣ που θα αποφάσιζε τη συμμετοχή των σπουδαστών στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Οι ΠΚΣ καλούν τους σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό "παρών" στην πορεία για το Πολυτεχνείο που θα γίνει στη Χαλκίδα.

Στο Βόλο

Σε αγωνιστικό, ενωτικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου καλεί τη νεολαία και το λαό της Μαγνησίας η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων του νομού, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις. Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πολιτικών Μηχανικών, Νηπιαγωγών και Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, η Ενωση Μηχανοσιδηρουργών, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ιωλκού, τα 5μελή συμβούλια 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ, η Επιτροπή Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Σήμερα και αύριο διοργανώνονται εκδηλώσεις στο "Φοιτητικό Στέκι", ενώ τη Δευτέρα στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου.

Στα Τρίκαλα

Ενωτικός και αγωνιστικός θα είναι ο γιορτασμός για το Πολυτεχνείο και στα Τρίκαλα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει Συντονιστική Επιτροπή Φορέων, στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Τρικάλων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων "Η ΑΝΟΙΞΗ", το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Γυναικών, τα παραρτήματα Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΑΤΑΘ και της ΕΕΔΥΕ και το σωματείο μικροπωλητών.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μπάμπης Αργυρίου,πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων και θα χαιρετίσουν ο νομάρχης, ο δήμαρχος Τρικάλων και εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαίων. Στη διακήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων αναφέρεται ότι "τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τους τιμημένους νεκρούς ήρωες αγωνιστές του, καλούμε τους πολίτες των Τρικάλων, τους εργάτες, τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους μικρομεσαίους βιοτέχνες και επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους να πορευτούμε όλοι μαζί στους δρόμους του Νοέμβρη. Να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε την καταστροφική πορεία που άλλοι χάραξαν για το λαό μας".

Στην Καλαμάτα

Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (παράρτημα ΕΕΔΥΕ), η "Νεανική Δράση Μεσσηνίας για την Ειρήνη", η ΠΕΑΕΑ Καλαμάτας, η ΠΕΑΤΑΘ, ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και το Συνδικάτο Ιδιωτικού Τομέα καλούν στη συγκέντρωση και πορεία τη Δευτέρα στις 6 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ