Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ: Επαίσχυντο κείμενο

"Ενα κατάπτυστο κείμενο, με το οποίο εκφράζεται η κοινή συμφωνία κυβέρνησης - ΣΕΒ - ΠΑΣΚΕ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου"", χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο της ΕΕ της ΕΣΑΚ,τη χτεσινή συμφωνία.

"Συγκεκριμένα - σημειώνει - συμφωνούν να προχωρήσουν στην αποδιάρθρωση του συνόλου των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου απασχόλησης και του 8ωρου, που με το αίμα των εργαζομένων έχει κατακτηθεί, και την παράδοση της ρύθμισης του χρόνου απασχόλησης στις ορέξεις της εργοδοσίας. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και ελαστικοποίηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της ασφάλισης".

"Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ - συνεχίζει - με τη συμφωνία της σε αυτό το πόρισμα, αλλά και οι άλλες παρατάξεις, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση", που συμμετείχαν και στήριξαν μέχρι το τέλος τη διαδικασία αυτή, φέρουν ιστορικές ευθύνες, παρά την αποχώρησή τους την τελευταία στιγμή. Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ με την υπογραφή της σε αυτό το επαίσχυντο κείμενο παίζει ανοιχτά το ρόλο του δημίου, συμμετέχει και συμπορεύεται με κυβέρνηση και βιομήχανους για την κατακρεούργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων της εργατικής τάξης".

Η ΕΕ της ΕΣΑΚ, που - όπως τονίζει - από την αρχή αποκάλυψε την ουσία και το χαρακτήρα αυτού του "διαλόγου" ως μιας διαδικασίας - απάτης και δικαιώνεται σε αυτή της την εκτίμηση, καλεί τους εργαζόμενους αποφασιστικά να καταδικάσουν τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βιομηχάνων. Να ανατρέψουν στην πράξη τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ