Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ανυποχώρητο αγώνα οι συνταξιούχοι

Μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις χτες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στην Καβάλα συγκεντρώνονται σήμερα οι συνταξιούχοι Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Οι συνταξιούχοι της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης παίρνουν σήμερα τη "σκυτάλη" του αγώνα, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην Καβάλα στις 10.30 πμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο. Χτες ήταν η σειρά των συνταξιούχων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των συνταξιούχων της Πελοποννήσου.

Μαχητική και μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας,καταγγέλλοντας την αντεργατική και αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος σε 2 εκατ. και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 20%. Η χτεσινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και η πορεία που ακολούθησε προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης αποτέλεσε ένα μόνο δείγμα του θερμού αγωνιστικού χειμώνα που έχουν εξαγγείλει οι συνταξιούχοι της χώρας.

Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιούχων και πρόεδρος της ΟΣΕΙΚΑ - ΟΚΑ Δ. Μαυροδόγλου,καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Χρ. Τριάντης.

Οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν πως απέναντι στην αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, που επιμένει στα μέτρα λιτότητας και οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στην πείνα και την εξαθλίωση, οι απόμαχοι της δουλιάς θα αντιτάξουν τους δικούς τους μαζικούς και συντονισμένους αγώνες. Εξήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις στις 27 του Νοέμβρη.Τέλος, με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου του ΕΚΘ, κάλεσαν την εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης να αντιδράσει στα σχέδια της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της ΕΕ και μαζί χέρι χέρι εργάτες και συνταξιούχοι να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην Πάτρα

Το δικό τους "όχι" στα μέτρα εξόντωσής τους, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Δυτικής Πελοποννήσου και του Αγρινίου,με τη μαχητική τους παρουσία στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων Πάτρας. Στο κατάμεστο θέατρο "Πάνθεον" συγκεντρώθηκαν χτες συνταξιούχοι από όλα τα ταμεία, για να δώσουν το αγωνιστικό "παρών" και να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση πως τα "σχέδια Σπράου", που εκπονεί, θα συναντήσουν την αγωνιστική αντίθεση των απόμαχων της δουλιάς, αλλά όχι και της ζωής και του αγώνα. Ηταν εκεί συνταξιούχοι από την Πάτρα, το Αίγιο, την Αμαλιάδα, τον Πύργο, το Αγρίνιο... Αυτή η αγωνιστική διάθεση εκφράστηκε και στις ομιλίες του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ν. Αχαϊας Κ. Βασιλείου και άλλων.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και επιδόθηκε ψήφισμα στο νομάρχη Αχαϊας. Οι συνταξιούχοι, αγανακτισμένοι από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, διατράνωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με νέα κινητοποίηση στις 27 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ