Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η αντιστροφή της πραγματικότητας

Οι εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας και οι μεγαλοεκδότες στήριξαν με κάθε μέσο τη Διάσκεψη της Κρήτης, ακριβώς γιατί πρόκειται για κίνηση που αποσκοπούσε κυρίως στην προώθηση των συμφερόντων τους. Αλλη μια φορά όμως βαφτίζουν τα δικά τους οφέλη από τη Διάσκεψη οφέλη για το σύνολο του ελληνικού λαού και των λαών της βαλκανικής. Για να το καταφέρουν αυτό αποσιωπούν ή παρουσιάζουν κατά πώς τους βολεύει την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ιδού μερικά χτεσινά αποσπάσματα από τακύρια άρθρα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Το "Εθνος": "Δε βρέθηκε και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που να μην αναγνωρίσει ως θετικό τον απολογισμό της Διαβαλκανικής Διάσκεψης και ως γεγονός ιστορικής σημασίας την πρώτη, στην ιστορία των Βαλκανίων, ουσιαστική προσπάθεια αποκατάστασης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των λαών της Χερσονήσου". Και στο διά ταύτα: "Σε αυτό το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, η Ελλάδα δεν καλείται απλώς, αλλά οφείλει, να διαδραματίσει τον ηγετικό ρόλο που επιβάλλουν οι περιστάσεις... ".

Από το κύριο άρθρο της "Ελευθεροτυπίας": "Είναι θετικές οι αναφορές που έγιναν από τους δύο πρωθυπουργούς για την προώθηση, μέσω του ΝΑΤΟ, Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (!). Εκεί θα παιχτεί το παιγνίδι της επόμενης φάσης"

Και τα "Νέα": "Ποιος όμως θα αμφισβητήσει τη σημασία και τη χρησιμότητα που έχει η ελληνική πρωτοβουλία για τη Διαβαλκανική ως ένα πρώτο βήμα για την προσέγγιση των χωρών της περιοχής;". Φανταζόμαστε ότι δεν περιμένουν απάντηση από εμάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ