Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Αρχίζει σήμερα το 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ. Μάχη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της οργάνωσης δίνει η "Εργατική Ενότητα"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(του ανταποκριτή μας).-

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 26ου Συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης.Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος 610 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από 288 σωματεία, καθώς και πολλές αντιπροσωπείες ξένων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τα στοιχεία δόθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, όπου ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησηςΠ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι "φιλοδοξούμε το συνέδριο να γίνει πεδίο γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου".

""Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" αξιώνει να γίνει αυτό το συνέδριο ένα μεγάλο βήμα ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων των εργαζομένων, των αιτιών που τα γεννούν και των πολιτικών που τα αναπαράγουν. Να αναδειχτεί σε βήμα αντιπαράθεσης των δύο γραμμών που συγκρούονται μέσα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Θ. Κυριακίδης,μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ.

"Το Συνέδριο του ΕΚΘ συγκαλείται σε μια περίοδο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια ολομέτωπη επίθεση σε βάρος όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, αλλά και των άλλων στρωμάτων, αγροτών, μικρομεσαίων, νεολαίας κλπ.", αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διακήρυξη της "ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ".

Στο πρόγραμμα της "ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" που θα επιδιωχτεί να υιοθετηθεί σαν πρόγραμμα δράσης για τη νέα διοίκηση του ΕΚΘ, κυριαρχούν οι προτάσεις αντίστασης στα προγράμματα λιτότητας και η προοπτική στην οργάνωση των αγώνων. Επίσης, η καταδίκη της "κοινωνικής συναίνεσης", του "κοινωνικού διαλόγου", η καταδίκη των πολιτικών της λιτότητας, η ουσιαστική στήριξη των αγώνων των συνδικάτων, η αναγκαιότητα της συγκρότησης μετώπου πάλης των εργαζομένων μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τα μαζικά κινήματα.

"Το ΕΚΘ - τονίζεται - πρέπει να ξαναμπεί μπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτή την πόλη και τον τόπο συνολικά. Αυτό, όμως, για να γίνει χρειάζεται μια βασική προϋπόθεση: Να αλλάξει ο συσχετισμός στη διοίκηση του ΕΚΘ, να καταδικαστούν και εκλογικά οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχυθεί ο συνδυασμός "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" που υποστηρίζουν οι ΕΣΑΚ και ΑΔΕΣ".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ