Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλοθελητές

ΜΠΟΡΕΙΤΕ να εξηγήσετε πώς γίνεται την ίδια εποχή που τόσοι καλοθελητές, πολιτικές δυνάμεις και διεθνείς οργανισμοί δηλώνουν ότι κοιμούνται και ξυπνάνε με το άγχος της αύξησης της ανεργίας, η τελευταία αυξάνει συνεχώς και η ανάπτυξη πάει περίπατο;

***

Χτες συνεδρίασε π. χ. το ECOFIN και δήλωσε ότι θα διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ECU ("ικιού" με τα χείλη σουφρωμένα για σωστή εκσυγχρονιστική προφορά παρακαλώ) για την ανεργία!

***

Ο πρωθυπουργός πάλι δεσμεύεται ότι άμεσα θα κάνει, λέει, εξαγγελίες για μέτρα που θα εκπονηθούν για τους νέους ανέργους.

***

Επίσης χτες η Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου δήλωσε ότι ολοκληρώνει τις προτάσεις για τα ίδια θέματα με την εκπόνηση μιας "Συμφωνίας Εμπιστοσύνης για το 2000"!

***

Αυτό το τελευταίο, ιδίως, παραπέμπει προφανώς σε κάτι ανέκδοτα του είδους "Συμβόλαιο με το λαό" και "Καλύτερες μέρες". Ξέρετε κάτι συμφωνίες από εκείνες που τις πληρώνει παγίως ο "ένας εκ των συμβαλλομένων", που είθισται να είναι ο λαός.

***

Γεγονός είναι μια φορά πως όταν ακούγεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά, κάτι άσχημο προετοιμάζεται και το 'χουμε γράψει κι άλλες φορές πως αυτή η κυβέρνηση έχει ένα ταλέντο: Οταν τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα, πάντα ανακαλύπτει έναν τρόπο να τα κάνει ακόμα χειρότερα.

***

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ φασαρία για την "επιστολή Σκανδαλίδη", άσχετα αν είναι αληθινή ή όχι; Αμα και κάτι τέτοια μας φαίνονται περίεργα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, μάλλον είμαστε εκτός πραγματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ