Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μάχη με το θάνατο δίνει 20χρονος ναύτης

Μάχη με το θάνατο δίνει από χτες τις 11.30 το πρωί ο 20χρονος ναύτης Κωνσταντίνος Σπύρου.Επεσε από το κατάστρωμα του επιβατηγού πλοίου ΛΙΣΣΟΣ και από ύψος 9 μέτρων, στην τσιμεντένια προβλήτα του λιμανιού! Το πλοίο είναι δεμένο στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου του Πειραιά και αυτή την περίοδο γίνονται επισκευαστικές εργασίες στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησής του.

Ο 20χρονος ναύτης, μαζί με άλλους συναδέλφους του, λάδωναν με γράσο τα κινητικά μέρη (ράουλα, κουπόνια) της βάσης μιας από τις βάρκες διάσωσης του πλοίου. Οι ναυτεργάτες είχαν μετακινήσει τη βάρκα από τη θέση της προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες λίπανσης. Οταν προσπάθησαν να τοποθετήσουν τη βάρκα στη θέση της, ξεμπλοκαρίστηκε η πρυμναία συγκράτησή της, βρέθηκε απότομα σε κάθετη θέση και ο ναύτης που βρισκόταν μέσα στη βάρκα (!) έπεσε στο κενό.

Ο νέος ναύτης αποτελεί ένα ακόμα θύμα της έλλειψης των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς, δε θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα στη βάρκα. Ομως, ακόμα και αν είναι απόλυτη ανάγκη να βρίσκεται άνθρωπος μέσα στη βάρκα για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών, αυτός θα πρέπει να είναι δεμένος με ζώνη ασφαλείας. Ευθύνες βαρύνουν και τις λιμενικές αρχές, αφού υποτίθεται ότι ελέγχουν για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας όταν εκτελούνται εργασίες για την ετήσια συντήρηση των πλοίων.

Ο ναύτης μεταφέρθηκε αμέσως στο χειρουργείο του Τζάννειου Νοσοκομείου Πειραιά με εσωτερική αιμορραγία, όπου οι γιατροί μέχρι και αργά το απόγευμα προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή!

Στο μεταξύ το απόγευμα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος του πλοίου και άλλα δύο μέλη του πληρώματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ