Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αυριανή", Λιάνη και Σημίτης

"Πρωθυπουργός ο ΣΗΜΙΤΗΣ - Και με τη σοβαρότητα και την εργατικότητα που τον διακρίνει να σώσει τη χώρα που βουλιάζει" (18/1/96). "Πανηγυρική δικαίωση της "Αυριανής" η εκλογή του Κ. Σημίτη" (19/1/96). "Να αφήσουν ήσυχο το Σημίτη να δουλέψει" (20/1/96). "Προχώρα πιο δυνατά και πιο ΓΡΗΓΟΡΑ, Κώστα αρέσεις στο λαό" (28/1/96). "Ετσι θέλει ο λαός τον πρωθυπουργό του - Προχώρα πιο γρήγορα Κώστα" (9/2/96). "Τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης"(21/2/96).

Πρόκειται για ένα μικρό απάνθισμα των πρωτοσέλιδων της "Αυριανής", από την εποχή που είναι πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης. Αρκετό για να αποδειχτεί ότι ο "αυριανισμός" της εποχής Σημίτη, εκτός από φερέφωνο - ημιεπίσημο όργανο του ΠΑΣΟΚ, συνιστά και έμβλημα του επαγγελλόμενου ..."νέου" ήθους και ύφους της Χαριλάου Τρικούπη και του Μαξίμου.

***

Αυτό το "νέο" ύφος και ήθος μεγαλουργεί το τελευταίο 20ήμερο στα περίπτερα. Το έντυπο του Ταύρου, ξεπερνώντας σε χυδαιότητα τον ίδιο του τον εαυτό, επιδίδεται στη "δημοσιογραφία" των πορνο-φωτογραφιών και των πορνο-υπονοουμένων, αξιοποιώντας, φυσικά, την ποιότητα εκείνων με τους οποίους ασχολείται. Καθημερινά, το πρωτοσέλιδο των υποστηρικτών του κ. Σημίτη είναι αφιερωμένο σε γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου. Η τελευταία, θυμίζουμε, είναι η χήρα εκείνου, που το '89 αποκαλούσε την "Αυριανή" "υπόδειγμα δημοσιογραφίας"...

Σήμερα, αυτό το υπόδειγμα έντυπης απρέπειας γίνεται το προκεχωρημένο φυλάκιο του ..."νέου" ΠΑΣΟΚ. Επιτίθεται καθημερινά ενάντια στον πολιτισμό, στην αισθητική, στην πολιτική αγωγή του ελληνικού λαού. Επιδίδεται σε μια τεχνητή υπαγωγή του πολιτικού και δημόσιου βίου στο επίπεδο της ...καμαρίλας. Θρεμμένο και καλοθρεμμένο το χαμαιτυπείο στα σαλόνια της ..."Αλλαγής", αφού αποδείχτηκε ο καλύτερος εκφραστής των πιο ταπεινών ενστίκτων που τροφοδότησε, ανέσυρε στην επιφάνεια και "νομιμοποίησε" το ΠΑΣΟΚ με την αντίληψή του περί ...κοινωνίας, αφού έγινε συνώνυμο της πιο φαιάς προπαγάνδας των εξουσιαστών και των μεθόδων γκαιμπελισμού, τώρα διαπρέπει στο στίβο του ..."εκσυγχρονισμού". Τώρα λανσάρει ως σήμα κατατεθέν των λαϊκών ενασχολήσεων τη "γύμνια" από κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας.

***

Η "Αυριανή", που καθοδηγεί τη "Λιανολογία" στο χαμηλότερο σκαλοπάτι της κατάπτωσης, στην κιτρινίλα της τσόντας, είναι η "Αυριανή" που εξυμνεί τον κ. Σημίτη. Ο τελευταίος δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να πάρει θέση απέναντι στο άθλιο φαινόμενο, χωρίς υπεκφυγές, όπως το προσπάθησε ο εκπρόσωπός του. Προφανώς, είναι τόσο ισχυροί οι δεσμοί του με το "υπόδειγμα", που δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, που λέει "πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι".

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(18/5/2010)
Σκανδαλολογίας συνέχεια...(22/4/2003)
Τα... χαρακώματα(26/6/2001)
«Μηνύματα» για ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων(17/5/2001)
Σαφής ομολογία(25/2/2000)
"Πλαστικοί απόγονοι"(11/9/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org