Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουρείον "ο εκσυγχρονισμός"

Αυτό είναι ρε παιδί μου να έχεις πρωθυπουργό που αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου και να παραδίδει συμβουλές με παραδείγματα βγαλμένα από την ίδια τη ζωή.

Πήγε, ας πούμε ο Σημίτης, στη Θράκη και είπε στους κατοίκους να ανοίξουν τα φτερά τους και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των... οπτικών ινών. Πήγε μετά στη Θεσσαλία και τους είπε να φυτέψουν... σπαράγγια. Από κει πετάχτηκε στην Κρήτη και τους είπε να μεγαλουργήσουν... σερφάροντας στις λεωφόρους της πληροφορικής. Μετά ανέβηκε στην Ηπειρο και τους είπε, ωραία είσαστε εδώ, γιατί δε φτιάχνετε... θερμοκήπια.

Αλλά τα καλά τα φύλαγε για μετά. Ετσι, στη συνδιάσκεψη του κόμματός του με θέμα την αγροτιά, κάλεσε τους αγρότες να ασχοληθούν με την παραγωγή... λευκόσαρκου ροδάκινου, προχωρώντας σε εισαγωγές από την... Ιαπωνία.

Προχτές, όμως, διέπρεψε. Στη σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα τους επαγγελματοβιοτέχνες, έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων! Πρέπει να εκσυγχρονιστείτε, τους είπε. Γιατί αν δεν εκσυγχρονιστείτε, θα πάθετε ό,τι έπαθε... ο κουρέας μου στη Σίφνο, που απ' όταν άνοιξαν γυναικεία κομμωτήρια - στα οποία ρέπει και ο αντρικός πληθυσμός όπως επισήμανε - βαράει μύγες... Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι μπαρμπέρηδες μετά την παραπάνω βαρυσήμαντη τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι με αυτή την κυβέρνηση, με όσα βλέπουμε και ακούμε, εκτός όλων των άλλων θα χάσουμε και τα μαλλιά της κεφαλής μας...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ