Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με τον αέρα της επιτυχίας του 23ου Φεστιβάλ

Ανακοίνωση του προεδρείου της 4ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης

Την άνοδο του κύρους και της επιρροής του ΚΚΕ στη νεολαία και, ταυτόχρονα, τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και τα περιθώρια που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική παρέμβαση της ΚΝΕ, αποδεικνύει η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Αυτή είναι η βασική εκτίμηση της 4ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που συνεδρίασε προχτές Κυριακή. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Συνόδου έχει ως εξής:

"Την Κυριακή, 12 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε η 4η Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία εκτίμησε τις εκδηλώσεις του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Το ΚΣ της ΚΝΕ κατέληξε στις παρακάτω εκτιμήσεις:

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 23ο Φεστιβάλ αποδείχνει την άνοδο του κύρους και της επιρροής του ΚΚΕ στη νεολαία, οφείλεται στη δράση των Οργανώσεών μας όλο το προηγούμενο διάστημα, στη σταθερή επικοινωνία τους με τη νεολαία, μέσα από εκατοντάδες εξορμήσεις, μέσα από τον όγκο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, που συνθέτουν το μεγαλύτερο φεστιβαλικό άνοιγμα της ΚΝΕ την τελευταία δεκαετία. Οι δεκάδες χιλιάδες νέοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυνατότητα της Οργάνωσής μας να επικοινωνεί με τη νέα γενιά, να μιλά στο νου και την καρδιά της, αποδεικνύουν ότι η νεολαία και το ΚΚΕ μπορούν να διαμορφώσουν μια πραγματικά προνομιακή σχέση, η ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του έχει τη δυνατότητα να κερδίζει χιλιάδες νέους.

Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί τις πολύ μεγάλες δυνατότητες και τα περιθώρια που υπάρχουν για ακόμα μεγαλύτερη, πιο αποτελεσματική παρέμβαση της Οργάνωσής μας στη νεολαία και το κίνημά της, την αύξηση των ριζοσπαστικών διαθέσεων στη νεολαία, την άνοδο του κύρους και της επιρροής του ΚΚΕ στη νέα γενιά, αφήνει ανοιχτές τις δυνατότητες για διαμόρφωση ρεύματος στη νεολαία υπέρ της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΚΚΕ.

Ολη αυτή η δουλιά, τα βήματα που κάναμε, οι δυνατότητες που αναδείχτηκαν, μας βάζουν μπροστά σε νέα αυξημένα καθήκοντα. Στην αναγκαιότητα να δώσουμε συνέχεια στη δουλιά μας, να μετατρέψουμε όλη τη φεστιβαλική δραστηριότητα σε ένα δυναμικό, αποφασιστικό άλμα στην παρέμβασή μας στο κίνημα της νεολαίας, στη σταθεροποίηση της επαφής μας με μεγάλα τμήματα νέων, στην ορμητική ανάπτυξη της Οργάνωσής μας.

Το 23ο Φεστιβάλ φανέρωσε τη δυναμική της Οργάνωσής μας, προβάλλει ταυτόχρονα έντονα την ανάγκη ακόμη πιο συγκεκριμένης, σχεδιασμένης δουλιάς, έντασης των ρυθμών της δράσης μας, ώστε να προωθήσουμε στη ζωή με γρηγορότερα και αποφασιστικότερα βήματα τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου μας, να φέρουμε σε επικοινωνία με την πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ χιλιάδες νέους και νέες, να προωθήσουμε τους στόχους μας στο κίνημα της νεολαίας.

Με τον αέρα της επιτυχίας του Φεστιβάλ, το ΚΣ συζήτησε την πορεία υλοποίησης των στόχων μας στο κίνημα της νεολαίας, ξεχωρίζοντας τη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 23 Οκτώβρη, τη μάχη των μαθητικών εκλογών, την προετοιμασία της Οργάνωσης για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ