Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρύτερα δημοτικά ψηφοδέλτια με αγωνιστές

Για την εκλογική τακτική του ΚΚΕ και ειδικότερα στο Δήμο της Αθήνας όσο και για το σχέδιο "Καποδίστριας", η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξηγεί:

Στο Δήμο της Αθήνας το ΚΚΕ υποστηρίζει ως υποψήφιο δήμαρχο τον Λ. Αυδή. Τόσο στην Αθήνα, όσο και γενικά, επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ευρύτερων ψηφοδελτίων με αγωνιστές οποιουδήποτε κομματικού χώρου, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα είναι προϊόν πολιτικής συμφωνίας με άλλα κόμματα. Δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στις δύο αυτές επιλογές.

Πολιτική συμφωνία με άλλα κόμματα δεν μπορεί σήμερα να υπάρξει, με δεδομένο ότι έχουμε διαφορές που επεκτείνονται και στα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Η ζωή δείχνει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές - που ψηφίζουν άλλα κόμματα - συμπίπτουν σε πολλά ζητήματα, βάδισαν μαζί σε κινητοποιήσεις. Αλλωστε δεν είναι κάτι το καινούριο, εργαζόμενοι να ψηφίζουν το άλφα ή το βήτα κόμμα, αλλά στην καθημερινή ζωή να μην ενστερνίζονται συγκεκριμένες επιλογές του. Αν δεν υπήρχε άλλωστε και αυτό το φαινόμενο, τότε τα πάντα στην Ελλάδα θα τα είχε πλακώσει η σκλαβιά.

Ο "Καποδίστριας" είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Ενισχύει και εκσυγχρονίζει τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να εφαρμοστεί καλύτερα η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι η κύρια τάση, όσο κυριαρχούν κυβερνητικοί υπάλληλοι - δήμαρχοι ή νομάρχες - θα είναι η αναπαραγωγή, σε χειρότερη εκδοχή, όλων των γνωστών προβλημάτων του κράτους, δηλαδή συγκεντρωτισμός, διασπάθιση χρήματος, γραφειοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ