Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενδοκυβερνητική διαμάχη

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η αντιπαράθεση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη, ο οποίος φέρεται να απειλεί με παραίτηση, λόγω "παρεμβάσεων στο έργο του"

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η ενδοκυβερνητική διαμάχη μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Αντ. Λιβάνη, όπως προκύπτει από τις χτεσινοβραδινές εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται διατεθειμένος να φτάσει μέχρι και την παραίτηση, λόγω "επεμβάσεων στο έργο του" και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα.

Η υπόθεση ας σημειωθεί ότι ήρθε στο προσκήνιο μετά από αντιπαράθεση, που, σύμφωνα με φήμες, έλαβε χώρα προχτές στους διαδρόμους της Βουλής ανάμεσα στους Αντ. Λιβάνη και Γ. Κουβελάκη. Επεισόδιο όπου, όπως αναφέρεται, ο δεύτερος εξέφρασε τις ενστάσεις του για τους χειρισμούς του υφυπουργού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Πάντως, ο υπουργός δε βρέθηκε χτες για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το επεισόδιο, αφού δε συμμετείχε ούτε στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γ. Κουβελάκης έχει ζητήσει την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού στο ζήτημα και απειλεί με παραίτηση αν δε στηριχτεί από τον Α. Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, χτες ένα ακόμα στοιχείο ήρθε να προστεθεί στο τοπίο της διαμάχης, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τη Δικαιοσύνη, η οποία είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Μονοπώλια - Ολιγοπώλια, μετατίθεται για το μέλλον. Μετάθεση, η οποία ανακοινώθηκε, χωρίς να διευκρινιστεί αν υπήρξε συμφωνία του υπουργού Δικαιοσύνης. Η εξήγηση που δινόταν από πληροφορημένες πηγές ήταν ότι η αναβολή της συζήτησης σχετίζεται με άνωθεν παρέμβαση και δεν είναι άσχετη με την κόντρα Λιβάνη - Κουβελάκη.

Ας σημειωθεί ότι ο υφυπουργός, ο οποίος ρωτήθηκε χτες για το θέμα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ύπαρξη προβλήματος, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί ότι χτες παραιτήθηκε από τη θέση του ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Δ. Αραβαντινός, ο οποίος στα αναφερόμενα για τις "ιδιαίτερες" σχέσεις του με υψηλά κυβερνητικά πρόσωπα, ανταπάντησε ότι μιλάει με όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες και όχι επιλεκτικά με ορισμένους, ενώ σχετικά με τον Αντ. Λιβάνη είπε ότι τον γνωρίζει, όπως όλοι, ως υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης(2019-07-09 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τα σχολεία στις φυλακές(2010-03-30 00:00:00.0)
Είχαν ζητήσει διαχωρισμό των τοξικομανών(2003-01-03 00:00:00.0)
Γενναία μεταρρύθμιση ζητά ο ΔΣΑ(2002-05-31 00:00:00.0)
Δίκη κατά του περιοδικού «ΜΕΤΡΟ»(2001-11-01 00:00:00.0)
Ε. Βενιζέλος: Δεν το ήθελα!(1996-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ