Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μας βουλιάζει!

Προεδρολογούμε μετ' ευτελείας και εκλογολογούμε μετά... βδελυγμίας, αλλά ο τόπος όλο και βουλιάζει!...

Και όχι, ακριβώς, βουλιάζει. Τον βουλιάζει η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την ανοχή και τη στήριξη των αστικών κομμάτων.

Οπου και να κοιτάξει κανείς - μέσα ή έξω από τη χώρα - η Ελλάδα, πια, μόνο τον πληγώνει...

  • Εκχωρούνται ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία σε αδίστακτους ιδιώτες και, για τη γενική αποχαύνωση που ακολουθεί, η κυβέρνηση "βρίσκει" ότι... "φταίει το 1989"!
  • Βαυκαλίζεται ο λαός (από την κυβέρνηση) ότι το Β Πακέτο Ντελόρ "θα ανοίξει δουλιές" και θα καταπολεμηθεί η ανεργία, αλλά κανένα "Μεγάλο Εργο" δεν ξεκίνησε ακόμη, λόγω των πιέσεων ημεδαπών και αλλοδαπών μιζαδόρων!
  • Εντείνεται η φοροεισπρακτική καταστολή εναντίον των φορολογουμένων και πληρώνεται ακριβά και η πιο μικρή παρατυπία, αλλά η ηγεσία, προκειμένου να υπερκεράσει τη νομοθεσία, καταφεύγει σε εικονικά "δανειστικά συμβόλαια"!
  • Διαβεβαιώνει (η κυβέρνηση) το λαό ότι με τις κοινοτικές εισροές θ' αλλάξει το αναπτυξιακό κλίμα, αλλά οι εισροές μένουν στο έλεος τρωκτικών που τις διασπαθίζουν χωρίς να παράγουν κανένα απολύτως έργο!
  • Κυνηγούν (οι κυβερνητικοί και τα φερέφωνά τους) τους "μεγαλογιατρούς" και τους "καρδιοχειρουργούς", σάμπως να ήταν μάγισσες και την ίδια ώρα εισβάλλει στην Αθήνα αγγλικό νοσοκομείο με γραφεία και γιατρούς!...
  • Δανειοδοτείται - σκανδαλωδώς - με δισεκατομμύρια ιδιωτικό ναυπηγείο και τα κρατικά ναυπηγεία του Σκαραμαγκά βγαίνουν στο σφυρί χωρίς καμιά εγγύηση!

Κι αν ήταν μόνο αυτά! Δηλαδή, αν βουλιάζαμε μόνο στον ηθικό, στον κοινωνικό και στον οικονομικό τομέα! Στα λεγόμενα εθνικά και διπλωματικά θέματα η κατάσταση είναι τραγική. Διότι, η κυβέρνηση:

1. Κόπτεται, δήθεν, για τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια, αλλά την ίδια ώρα συμφωνεί να φύγουν οι κυανόκρανοι από τη Βοσνία και να αντικατασταθούν με νατοϊκά στρατεύματα!

2. Απειλεί με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια - σύμφωνα με το νέο Δίκαιο της Θάλασσας - αλλά, την ίδια ώρα, με επιδιαιτητή την Ουάσιγκτον συμφωνεί κρυφά να μην αλλάξει το στάτους στο Αιγαίο!

3. Επαναλαμβάνει το δόγμα της για τον "εξ ανατολών κίνδυνο", αλλά αίρει τις αντιρρήσεις της για τη χρηματοδότηση και ισχυροποίηση αυτού του υπαρκτού κινδύνου!

4. Επιμένει σ' ένα άχρηστο εμπάργκο στα βόρεια σύνορά μας, αλλά τινάζει στον αέρα μια εξωτερική πολιτική δεκατεσσάρων χρόνων, βάσει και δυνάμει της οποίας ο δρόμος της Αγκυρας προς την Ευρώπη περνάει υποχρεωτικά από την Αθήνα - μέσω Λευκωσίας!

5. Θριαμβολογεί για το "ενιαίο αμυντικό δόγμα" της με την Κύπρο, αλλά δέχεται την τελωνειακή ένωση Τουρκίας - Ευρώπης, χωρίς ούτε καν να αξιώνει την ταυτόχρονη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση!

6. Επιδίδεται σε λεονταρισμούς για την αμυντική ικανότητα της χώρας μας και για την ετοιμότητά της, αλλά τα μαχητικά αεροσκάφη μας (της "αγοράς του αιώνα") τσακίζονται, διότι τα ραντάρ τους είναι ελαττωματικά και, υπό ορισμένες συνθήκες, τυφλώνονται!

7. Εχει σταματήσει να ασκεί εξωτερική πολιτική και διπλωματία και την εμπιστεύεται σε όργανα του ιμπεριαλισμού - μεσολαβητές, επιδιαιτητές, λόρδους και απόμαχους πολιτικούς, οι οποίοι εργάζονται για τα δικά τους συμφέροντα!...

Με αυτή τη θλιβερή εικόνα δοσμένη, δεν είναι δύσκολο ν' αντιληφθεί κανείς γιατί η κυβέρνηση προεδρολογεί μετ' ευτελείας και εκλογολογεί μετά βδελυγμίας.

Αποπροσανατολίζει εσκεμμένα το λαό από τις τρομακτικές ευθύνες της και δημιουργεί προπετάσματα καπνού ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και στα τρομακτικά προβλήματά της.

Μέχρι πότε, όμως, θα της βγαίνει η συνταγή; Το σκάφος έγειρε και κάνει νερά από παντού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ