Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιος εμπαιγμός και υποταγή

Εύσημα υποτέλειας στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών έδωσαν, άλλη μια φορά, με τη στάση τους απέναντι στην άρση του βέτο στην τελωνειακή ένωση ΕΕ - Τουρκίας, οι δυνάμεις του δικομματισμού.

Ταυτόχρονα όμως, αναλογιζόμενες το πολιτικό κόστος από τις συνέπειες που έχει η πράξη υποταγής τους, επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, εμπαίζοντας ξεδιάντροπα το λαό. Βλέπετε, οι εκλογές είναι προ των πυλών... Ετσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεώρησε φρόνιμο να δηλώσει ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποδεχτεί τίποτα" (!), λες και ο Γ. Α. Μαγκάκης εκπροσωπούσε την κυβέρνηση του... Καμερούν, ενώ η ΝΔ και το κόμμα Σαμαρά με "ευγενικό τρόπο" ζητούν από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της.

Επιπλέον το θέμα γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής συναλλαγής, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ετσι ο ΥΠΕΞ Κ. Παπούλιας έσπευσε χτες το βράδυ να "καθησυχάσει" τον Αντ. Σαμαρά και προφανώς να τον αποτρέψει από το να θέσει το θέμα ως όρο για τη στήριξη κοινού υποψηφίου για την Προεδρία.

Μπορεί να θεωρηθεί ως βέβαιο ότι δεν πρέπει να κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στα κελεύσματα των Βρυξελλών.

Με άλλα λόγια, είναι επικίνδυνοι για τα εθνικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ