Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ
"Κρυφτούλι" με την επίσπευση

Με το θέμα της επίσπευσης ή όχι των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να έχει μετατραπεί σε σίριαλ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα αναμένει τις δημόσιες θέσεις της Πολιτικής Ανοιξης ως προς το πρόσωπο του υποψηφίου της, για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Χτες κυβερνητικά και κομματικά στελέχη προχώρησαν σε γενικόλογες αλλά αντικρουόμενες τοποθετήσεις ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για το θέμα είπε ότι "δεν υπάρχει τίποτα νεότερο" που να επιτάσσει την επίσπευση των διαδικασιών. Οσον αφορά το θέμα ενδεχόμενων εκλογών υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα που να σχετίζεται με τον εκλογικό νόμο και το ζήτημα της λίστας.

Από την πλευρά του ο Α. Τσοχατζόπουλος "ευχήθηκε" μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να ανακοινωθεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε εντός της βδομάδας θα κατατεθούν από τα μέλη της ΚΕ και της ΚΟ οι προτάσεις τους για το πρόσωπο του υποψηφίου ενώ αφήνεται ανοιχτό το ζήτημα της σύγκλησης του ΕΓ με την παρουσία του Α. Παπανδρέου, την επόμενη βδομάδα. Υποστήριξε δε, ότι οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθούν "έγκαιρα". Οσο για τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών, ενώ σχολιάζοντας το όνομα του Α. Μάνεση εκφράστηκε θετικά για τα προσόντα του.

Σχετικά με το ζήτημα των επαφών του ΠΑΣΟΚ με τα υπόλοιπα κόμματα, χτες και επίσημα ομολογήθηκε η υπαναχώρηση του κυβερνώντος κόμματος καθώς ο Α. Τσοχατζόπουλος υπερθεμάτισε των δημόσιων τοποθετήσεων. Παράλληλα δεν παραλήφθηκε από κυβερνητικά στελέχη να επαναληφθεί η πρόθεσή τους για υπόδειξη υποψηφίου "ευρύτερης αποδοχής" που θα διευκολύνει την προσέγγιση των κομμάτων, ενώ ο Ε. Βενιζέλος επανήλθε στα περί εκλογικής "ετοιμότητας" του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο και χτες δεν έλειψαν δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να εμφανίζουν ως "μη δεδομένη" την ταύτισή τους με την υποψηφιότητα που θα υποδείξει ο Α. Παπανδρέου και το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

  • Χτες συνεδρίασαν στη Χαρ. Τρικούπη το ΕΓ και 40 περίπου μέλη της ΚΕ του κόμματος για να εξετάσουν την προετοιμασία της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης η οποία έχει ήδη μετατεθεί για τα τέλη Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ