Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερούν οι εξαγωγικές επιδοτήσεις εσπεριδοειδών

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί στους εξαγωγικούς συνεταιρισμούς εσπεριδοειδών της Αργολίδας, της Λακωνίας και άλλων περιοχών, εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των εξαγωγικών επιδοτήσεων, έφερε, με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

Οπως επισημαίνεται στην ερώτηση, οι συνεταιρισμοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης της καταβολής των εξαγωγικών επιδοτήσεων από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αγορών Γεωργικών Προϊόντων (ΔΙΔΑΓΕΠ). Επίσης, τονίζεται πως τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αφού, εκτός των άλλων, παραμένουν ανεξόφλητοι ακόμα από τους ιδιώτες εξαγωγείς, για την παραγωγή που πούλησαν πέρσι.

Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας, τι μέτρα πρόκειται να πάρει: Ωστε να καταβληθούν άμεσα οι εξαγωγικές επιδοτήσεις στους συνεταιρισμούς και να μην επαναληφθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση στην επικείμενη εξαγωγική περίοδο, καθώς και για να εξοφληθούν άμεσα οι παραγωγοί που πούλησαν τα εσπεριδοειδή τους στους ιδιώτες εμπόρους και να μην εκβιάζονται από αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ