Τρίτη 12 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Ακόμα δεν έχετε δει αυξήσεις!

Δε στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία οι... "φημολογίες" περί μεγάλων αυξήσεων στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, υποστήριξε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας Δ. Παλαιολόγος,ο οποίος με διάφορους λογιστικούς υπολογισμούς υποστήριξε ότι το 1995 τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 9% και το 1994 κατά 7%. Στην πράξη, όμως, οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βαθύτερα έβαλαν το χέρι στην τσέπη, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πριν από μερικούς μήνες έκανε λόγο για αυξήσεις πάνω από 30%-40% κατά μέσο όρο και το 1996 οι αυξήσεις έφτασαν μέχρι και 77%!Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών επικαλέστηκαν τα ζημιογόνα λογιστικά αποτελέσματα του κλάδου αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια των ασφαλιστικών εταιριών να προλειάνουν το έδαφος για αυξήσεις στα τιμολόγια των ασφαλίστρων οχημάτων, που θα επιβάλουν από την αρχή του 1997, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 30%,παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατήσει τις αυξήσεις που απειλούν τον πληθωρισμό μέσω των κρατικών ασφαλιστικών εταιριών.

Στην ίδια συνέντευξη οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών επανέλαβαν την αξίωσή τους για παροχή κινήτρων για τη "συμπλήρωση" της κοινωνικής ασφάλισης με την ιδιωτική, κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες η υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης είναι τέτοια που οι εργαζόμενοι οδηγούνται στις δαγκάνες των ασφαλιστικών εταιριών κάνοντας ιδιωτική ασφάλιση. Επίσης, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση φαίνεται θετική απέναντι στη διατήρηση των φοροαπαλλαγών για την ομαδική ασφάλιση στον κλάδο ζωής, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα ατομικά συμβόλαια, για τα οποία ζήτησαν ανάλογη αντιμετώπιση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που ήρθαν στην επικαιρότητα με τη δικαστική απόφαση εναντίον της "Interamerican", οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών ουσιαστικά παρείχαν πλήρη κάλυψη στην εταιρία, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι όροι που επικρατούν σήμερα δεν είναι επαχθείς για τους ασφαλισμένους και ότι υπάρχουν για να εμποδίζονται "παράλογες αξιώσεις" κάποιων ασφαλισμένων και να μη μετακυλίεται το κόστος τέτοιων "αξιώσεων" σε όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ