Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Να δώσουν τώρα οι Γερμανοί τις επανορθώσεις

Ψήφισμα συγκέντρωσης των κατοίκων του νομού, που έγινε στο Κρανίδι

"Το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι μη διαπραγματεύσιμο. Εκείνο που μπορεί να συζητηθεί είναι μόνο ο τρόπος, τα μέσα και οι μορφές των καταβολών αυτών".

Τα παραπάνω τονίζουν σε ψήφισμά τους οι κάτοικοι της επαρχίας Ερμιονίδας, στο οποίο κατέληξαν μετά από ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ στο προαύλιο του Α Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με τη συμμετοχή του κλήρου, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διασυμμαχικού Οργανισμού Επανορθώσεων, που συνήλθε στο Παρίσι τις 14-1-1946 για τις υλικές ζημιές που προξένησαν στη χώρα μας τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, αυτές ανέρχονται σε 7,100 δισ. δολάρια, ενώ τα αναγκαστικά δάνεια που πήραν οι κατακτητές από την Ελλάδα ανέρχονται σε 3,5 δισ. δολάρια. Επίσης τονίζεται ότι το υπόλοιπο οφειλής της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο είναι 80 εκατ. μάρκα, ενώ υπάρχει και η οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τη διαφορά του Κλήριγκ στο Μεσοπόλεμο, ύψους 523 εκατ. δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις οι κάτοικοι της επαρχίας Ερμιονίδας, στο ψήφισμά τους, που κοινοποιείται προς την πολιτική ηγεσία του τόπου και τη γερμανική πρεσβεία, καταλήγουν: "Η διεκδίκηση των απαιτήσεών μας από τη Γερμανία είναι δικαίωμα και όχι αίτημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ