Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρώτη συνεδρίαση της "διακομματικής επιτροπής" Δημόσιας Διοίκησης

Το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε επιτροπές που επιδιώκουν "να καλύψουν ειλημμένες αποφάσεις με το μανδύα του διαλόγου"

Συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία του Α. Τσοχατζόπουλου η "Εθνική Διακομματική Επιτροπή για τη Δημόσια Διοίκηση" και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα που απασχολούν σήμερα τους δημόσιους υπάλληλους και τη δημόσια διοίκηση. Οπως είναι ήδη γνωστό το ΚΚΕ δε συμμετέχει σε αυτήν την επιτροπή και την απόφασή του την είχε γνωστοποιήσει με επιστολή της Αλ. Παπαρήγα στον Α. Τσοχατζόπουλο. Στην επιστολή αναλύονταν οι λόγοι για τους οποίους το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε μία τέτοια επιτροπή, καθώς παράλληλα λειτουργούν οι διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές και τονιζόταν συγκεκριμένα:

"Η πολιτική που έχει το κάθε κόμμα, για τα μεγάλα ζητήματα του λαού και της χώρας, είναι γνωστή. Αν θέλει να πειστεί κάποιος για την ορθότητα της θέσης του ΚΚΕ για το άλφα ή βήτα ζήτημα δε χρειάζονταν μία εξωκοινοβουλευτική επιτροπή για να το κάνει. Κατά συνέπεια έχουμε τη γνώμη ότι τέτοιες διακομματικές επιτροπές υποκρύπτουν σκοπιμότητες που δεν έχουν σχέση με το διάλογο για να καλύψει ειλημμένες αποφάσεις πλειοψηφιών με τον μανδύα του διαλόγου".

Οπως δήλωσε χτες ο Α. Τσοχατζόπουλος η "διακομματική επιτροπή" στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η Πολ. Ανοιξη και ο "ΣΥΝ" θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα και χτες συζήτησε την περιφερειακή συγκρότηση της κρατικής λειτουργίας (υπάρχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο), την καθιέρωση του "συνηγόρου του πολίτη" και το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση παρουσίασε στη συνεδρίαση το πλαίσιο αρχών για τα παραπάνω θέματα, τα οποία θα απασχολήσουν τις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις 27 Ιούνη λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τις μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές, ενώ από τον ερχόμενο Οκτώβρη είπε ότι θα αρχίσει η διαδικασία για τις εθελούσιες μετατάξεις συνολικά για όλο το δημόσιο τομέα. Ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε ότι σε περίπτωση που οι ανάγκες της διοίκησης δεν καλυφθούν με τις εθελούσιες μετατάξεις τότε θα συζητήσει με την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς φορείς το ενδεχόμενο κάποιας άλλης ρύθμισης για την κάλυψη των κενών. Δε θέλησε να ανακοινώσει τις προθέσεις του και απλώς υπογράμμισε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι οι υποχρεωτικές μετατάξεις δε λύνουν το πρόβλημα. Τέλος ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της απόφασης για "τον περιορισμό της λειτουργίας του κράτους" το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι για κάθε τρεις υπαλλήλους που αποχωρούν από την υπηρεσία θα προσλαμβάνεται μόνο ένας, δηλαδή θα καλύπτεται μόνο το 30% των θέσεων όσων αποχωρούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ