Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Τουρκικές ασκήσεις και ελληνική παρουσία

Συνεχίζονται και σήμερα οι τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου και της κατεχόμενης Κύπρου. Στη φάση αυτή της άσκησης θα πάρουν μέρος και τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Στο μεταξύ δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη, από αυτά που παίρνουν μέρος στην τουρκική άσκηση "Θαλασσόλυκος", προσέγγισαν χτες το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, τα τουρκικά σκάφη που ελλιμενίζονται στην Αμμόχωστο θα παραμείνουν εκεί μέχρι την Παρασκευή, επίσης αναφέρει ότι σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα κατεχόμενα σε απάντηση της προχτεσινής πτήσης ελληνικών μαχητικών πάνω από την ελεύθερη Κύπρο. Εξάλλου προχτές το απόγευμα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας.

Στην περιοχή της Κύπρου υπάρχει και ελληνική ναυτική παρουσία με την προσέγγιση στις κυπριακές ακτές της φρεγάτας "Ελλη" με αποστολή την παρακολούθηση των κινήσεων του τουρκικού στόλου που παίρνει μέρος στην άσκηση "θαλασσόλυκος". Η φρεγάτα αγκυροβόλησε προχτές το απόγευμα για δύο ώρες έξω από την Πάφο και θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι τουρκικές ασκήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ