Τετάρτη 19 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η ώρα της Αθήνας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα θα μιλήσει σήμερα στις 8.30 μμ στο Πεδίον του Αρεως

Στην Αθήνα είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον των κομμουνιστών, των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως,με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,που διοργανώνει στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης ενημέρωσης η Κομματική Οργάνωση Αθήνας.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή οι κομμουνιστές της Αθήνας πραγματοποιούν μια πανεξόρμηση προπαγάνδισης της εκδήλωσης, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές προπαγάνδας και κυρίως τη ζωντανή επαφή και συζήτηση με τους εργαζόμενους. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπλισμένα με τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, καλούν τους εργαζόμενους να αντισταθούν μαζί με το ΚΚΕ. Και δε σταματούν στιγμή.

Χτες συνεργεία ενημέρωσης "όργωσαν" όλη την Αθήνα. Στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ, συνεργείο ενημέρωσης του ΚΚΕ μοίρασε φυλλάδια ενημέρωσης στον κόσμο που περίμενε ουρά έξω από τα ιατρεία. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συζήτησε με τον κόσμο για τα προβλήματα που δημιουργεί σε όλους τους τομείς η πολιτική που εφαρμόζεται καθ' υπόδειξη των εντολών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι ενάντια στους εργαζόμενους. Μονίμως πληρώνουμε και την υγειά μας δε βλέπουμε. Πρέπει να καταγγείλουμε αυτή την πολιτική. Να αγωνιστούμε για δίκαιη κοινωνία", έλεγε η Χριστίνα Τσεντούρου καθώς μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια. "Ξέρετε τις θέσεις των κομμουνιστών για τα ζητήματα της υγείας;", ρωτούσε. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση βρήκε ανταπόκριση. "Θα ξαναζωντανέψει το ΚΚΕ. Θα ξυπνήσουμε κάποτε", είπε φωναχτά ένας συνταξιούχος.

Αλλο συνεργείο επισκέφθηκε τις τράπεζες μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια. Ηταν χαρακτηριστική η ανταπόκριση των εργαζόμενων που δεν έχαναν ευκαιρία να πιάσουν κουβέντα με τους κομμουνιστές. "Μας πιάσατε στον ύπνο", έλεγε γελώντας ένας εργαζόμενος. "Ελάτε να μας ξυπνήσετε" πρόσθεσε για να πάρει την απάντηση από συνάδελφό του "μα αυτό κάνει τόσα χρόνια τώρα το ΚΚΕ". Το ενδιαφέρον των εργαζόμενων γύρω από τις θέσεις του Κόμματος ήταν μεγάλο και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης.

Εκτιμώντας τη δουλιά για την προετοιμασία της εκδήλωσης ο Κυριάκος Κασιδόκωστας γραμματέας της Νοτιοανατολικής ΑΕ τονίζει: "Πεποίθηση των κομμουνιστών της Νοτιοανατολικής Αθήνας είναι πως οι αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, που πάρθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας, στην ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης και των εργαζομένων ενάντια στα μονοπώλια και τη νέα τάξη πραγμάτων. Οι κομμουνιστές και οι οπαδοί του Κόμματος θα σταθούν με αποφασιστικότητα εμπόδιο σε όλες τις συκοφαντίες που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο ΚΚΕ η άρχουσα τάξη και τα αστικά ΜΜΕ. Εμείς μέχρι και την τελευταία στιγμή προετοιμαζόμαστε εντατικά για την πρώτη μετασυνεδριακή συγκέντρωση, βάζοντας στόχο να συμμετάσχουν σ' αυτή εκατοντάδες εργαζόμενοι της περιοχής μας, για να πάρουν μια πρώτη γεύση των θέσεων του Κόμματος, ώστε να ενωθούν με τους κομμουνιστές στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Ολη η Νοτιοανατολική Αχτίδα βρίσκεται σε έναν οργασμό δουλιάς μέχρι την τελευταία στιγμή. Εχουν γίνει αρκετές επισκέψεις σε χώρους δουλιάς, σε εργοστάσια, σε λαϊκές και φαίνεται πως υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ".

  • Οι οργανώσεις της ΚΟΑ πραγματοποιούν προσυγκεντρώσεις για το Πεδίον του Αρεως στις 7.30 μ.μ. Σημεία εκκίνησης είναι η Ομόνοια, η πλατεία Βικτωρίας και τα Παναθήναια,ενώ η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ θα ξεκινήσει την ίδια ώρα από το Μουσείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ