Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΚΛΟΙΟΣ
του κεφαλαίου στο περιβάλλον

Η λύση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων του τόπου είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό, τονίζει το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος του ΚΚΕ

Σε κλίμα έντονης και διευρυνόμενης ανησυχίας, εξαιτίας των οξυμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων, γιορτάζει η ανθρωπότητα τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Ενα περιβάλλον που σ' ολόκληρο τον πλανήτη βρίσκεται στο στόχαστρο των πολυεθνικών, αλλά και των κυβερνήσεων που τις εξυπηρετούν, είτε ως δεξαμενή αλόγιστης άντλησης πόρων, είτε ως χώρος ανεξέλεγκτης άσκησης των δραστηριοτήτων τους.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη χώρα μας, όπου το νέφος έπαψε πια να αποτελεί "προνόμιο" μόνο της Αθήνας, όπου τα λιγοστά δάση εξακολουθούν να αποτελούν στόχο των εμπρηστών, όπου βασικοί τομείς προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

"Η λύση των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων του τόπου είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό - τονίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος του ΚΚΕ. Απαιτεί μια άλλη πολιτική, διατεθειμένη να συγκρουστεί μετωπικά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολλαπλά επιμέρους συμφέροντα που διαπλέκονται μ' αυτά. Μια πολιτική που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του".

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη για μια πιο αποφασιστική, πιο συντονισμένη πάλη των μαζικών φορέων, των μαχόμενων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της προοδευτικής διανόησης, των οικολογικών οργανώσεων, των ευαισθητοποιημένων ατόμων, για την επίλυση των "μικρών" και μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας.


ΣΕΛ.  14   -   15,    56

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ