Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Παρηγοριά στον άρρωστο

Εξηγήσεις από την υπουργό Ανάπτυξης για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη Λιπασματοβιομηχία και ειδικότερα την τύχη του εργοστασίου Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, την αποκατάσταση των εργαζομένων και την ανάπλαση της περιοχής, αποφάσισαν να ζητήσουν χτες οι εργαζόμενοι σ' αυτό, ο δήμος, οι βουλευτές της περιοχής, το εργατικό κέντρο Πειραιά και η ΓΣΕΕ, σε κοινή σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης.

Η απόφαση ελήφθη μετά την κίνηση του δημάρχου Δραπετσώνας, Κ. Χρονόπουλου, να συγκαλέσει τη σύσκεψη, με κύριο θέμα την αποκατάσταση των εργαζομένων, ύστερα από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η μονομερής, και χωρίς τις προϋποθέσεις της δημιουργίας νέου εργοστασίου σε άλλο χώρο, της στήριξης συνολικά του κλάδου της Λιπασματοβιομηχανίας και της αποκατάστασης των εργαζομένων, πρόσφατη απόφαση να δήμου να έχει κλείσει το εργοστάσιο ως το '97.

Πάντως, η αναδίπλωση του δημάρχου Κ. Χρονόπουλου, φαίνεται περισσότερο τεχνητή παρά πραγματική, αφού η πλειοψηφία του δήμου δεν έχει κάνει βήμα από την απόφασή της για κλείσιμο του εργοστασίου, υπό συνθήκες που ο πρώην δήμαρχος της πόλης Ν. Μπεάζογλου, είπε χτες ότι φωτογραφίζουν "κλείσιμο εδώ και τώρα της μονάδας". Ο Ν. Μπεάζογλου σημείωσε ότι για να φύγει το εργοστάσιο από τη Δραπετσώνα θα πρέπει προηγουμένως να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξει ένα εύλογο "χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης μέσα στο οποίο θα έχει δημιουργηθεί αλλού νέο εργοστάσιο, ενώ η ανάπλαση του χώρου των λιπασμάτων θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, θέση που βρήκε σύμφωνους και τους εργαζόμενους". Νέα σύσκεψη ορίστηκε για τον επόμενο μήνα, ώστε να εξεταστούν όποια αποτελέσματα προκύψουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ