Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΕΙ
ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ
και ταξικοί φραγμοί

Το πρόβλημα της παιδείας δεν οφείλεται στο εξεταστικό σύστημα, αλλά στην ποιότητα και το περιεχόμενο της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ενίσχυση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση και της παραπαιδείας οδηγεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εξήγγειλε χτες ο υπουργός Παιδείας. Οι λίγοι, πλέον, θα συνεχίζουν στο λύκειο, ενώ ακόμα λιγότεροι θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το νέο σύστημα προβλέπει ότι για το απολυτήριο του λυκείου θα γίνονται πανελλαδικές εξετάσεις, θα αποκαλείται πλέον "Εθνικό Απολυτήριο" και θα αποκτάται από τους υποψηφίους, με εξέταση σε πέντε μαθήματα γενικής αξιολόγησης και σε τρία μαθήματα επιλογής.

Σχολιάζοντας τις χτεσινές εξαγγελίες, το Τμήμα Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Το πρόβλημα της παιδείας δεν οφείλεται στο εξεταστικό σύστημα, αλλά στην ποιότητα και το περιεχόμενο της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το βέβαιο αποτέλεσμα των νέων ρυθμίσεων θα είναι η αύξηση της παραπαιδείας και η αποθάρρυνση μιας μεγάλης μερίδας μαθητών από τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους στο λύκειο, εφόσον δε θα μπορούν, για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των πολλαπλών εξετάσεων".


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ