Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Παραπλανεί" το Διεθνές Απολυτήριο

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Λυκείου Περιστερίου, δηλώνοντας κατηγορηματικά αντίθετο στην "πειραματική" ένταξη του προγράμματος για το Διεθνές Απολυτήριο, ζητώντας την απόσυρσή του.

Συγκεκριμένα, οι γονείς στην επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας αναφέρουν ότι με την εφαρμογή του ν. 2327/95, μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, που παραχωρώντας το δικαίωμα, μέσω του νόμου, σε ιδιωτικό φορέα, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος και μάλιστα κατά τις δικές του προτιμήσεις να αποφασίζει το περιεχόμενο των γνώσεων, αλλά και την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών.

"Θεωρούμε ότι ο βαρύγδουπος τίτλος, ο οποίος χρησιμοποιείται, Διεθνές Απολυτήριο, κινείται στη λογική του εντυπωσιασμού και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των γονιών, γνωρίζοντας ότι το απολυτήριο του δημοσίου λυκείου είναι διεθνούς αναγνώρισης. Εκτός των παραπάνω, προστίθεται και το γεγονός ότι θα συμβάλει αποκλειστικά, όχι μόνο ο συγκεκριμένος φορέας να αυξήσει τα κέρδη του, μετατρέποντας το δικαίωμα της γνώσης σε εμπόρευμα και μάλιστα στον ίδιο χώρο του δημοσίου λυκείου, αλλά και στο θησαυρισμό της παραπαιδείας στο χώρο των ξενόγλωσσων γνώσεων, εφόσον οι μαθητές που υποτίθεται ότι θα τα παρακολουθήσουν, θα πρέπει να είναι άριστοι γνώστες της ξένης γλώσσας", καταλήγουν οι γονείς στην επιστολή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ