Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
"Γενικός εκφυλισμός"

"Δεν πάει άλλο"! Μ' αυτή τη φράση έδωσε το στίγμα της κατάστασης που κυριαρχεί σήμερα στα ΜΜΕ ο εισηγητής του Κόμματος Ορ. Κολοζώφ. "Εχουμε - υπογράμμισε - ένα γενικό εκφυλισμό που τον παρατηρούμε καθημερινά, ιδιαίτερα στα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Κριτήριο υπέρτατο δεν είναι πια το δημόσιο συμφέρον. Αυτό μπορεί να κατακρεουργηθεί στο βωμό του κέρδους. Στο κυνηγητό της ακροαματικότητας και στο όνομά της ασκείται εξωτερική πολιτική, οικονομική πολιτική, κοινωνική πολιτική. Στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης καταπατούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προσβάλλεται βάναυσα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταργείται το οικογενειακό άσυλο, το δικαίωμα να βιώσει κάποιος τον πόνο του σιωπηλά από την αδιακρισία των όποιων".

Η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των καναλαρχών

Στη συνέχεια ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στο καθεστώς αυθαιρεσίας και ασυδοσίας των καναλαρχών και τόνισε πως ακόμη και αυτός ο νόμος 2328/95 δεν εφαρμόζεται παρ' όλο που είναι φτιαγμένος στα μέτρα των ιδιοκτητών των μεγάλων καναλιών.Αποδεικνύοντας τη μη εφαρμογή αυτού του νόμου ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε την περίπτωση της ονομαστικοποίησης των μετοχών, που ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως τις 3/2/1996 και τελικά δόθηκε παράταση με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Πολιτικής Ανοιξης. Ακόμη ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε στο θέμα της παρακράτησης του αγγελιόσημου και έκανε ειδική αναφορά στον παροξυσμό που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και αφορά την προβολή διαφημίσεων. "Τι κι αν υπάρχουν, είπε, κώδικες δεοντολογίας, τι κι αν υπάρχει κοινοτική ρύθμιση, οι καναλάρχες καταπατούν τα πάντα και οι αρμόδιοι που έπρεπε να επιβάλουν το σεβασμό τους αδιαφορούν. Δεν τολμάει η κυβέρνηση να πει κουβέντα ούτε για τις πιο κραυγαλέες αντικοινωνικές δραστηριότητες".Αποδεικνύοντας, μάλιστα, με στοιχεία αυτή την πραγματικότητα ο εισηγητής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις ροζ διαφημίσεις και στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της τηλεπληροφόρησης. "Οι ίδιοι καναλάρχες, είπε, είναι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τηλεπληροφόρησης και παρέχουν υπηρεσίες που στοχεύουν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του λαού μας. Ετσι οι εταιρίες audiotex S. A. όπου συμμετέχει ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤΕΝΝΑ Μ. Κυριακού, η Newsphon, όπου συμμετέχουν οι αδελφοί Βαρδινογιάννη, η Mediatel όπου συμμετέχει ο Χρ. Τεγόπουλος, η Mediatel όπου συμμετέχει ο Χρ. Λαμπράκης, παρέχουν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν "τηλεραντεβού", "ραντεβού για δύο" ή "συμβουλές" που δίνουν λογιών - λογιών κατακάθια. Ακόμη ο επιχειρήσεις αυτές διενεργούν τυχερά παιχνίδια παραβιάζοντας τον προσωρινό κώδικα δεοντολογίας που έχει συντάξει ο ΟΤΕ".

Παραπληροφόρηση και αποκλεισμοί

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της πληροφόρησης ο εισηγητής τουΚόμματος, αφού αναφέρθηκε στο παιχνίδι των πολιτικών εκβιασμών που ασκούν τα μεγάλα κανάλια σε κυβερνήσεις και κόμματα, για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους και αφού υπογράμμισε το καθεστώς που επικρατεί, όπου προβάλλονται κόμματα και πολιτικοί που τα ίδια τα κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους εγκρίνουν, σημείωσε: "Αυτό το αίσχος πρέπει να εκλείψει από την ελληνική κοινωνία. Θα πρέπει τα θεσμοθετημένα όργανα να ασκήσουν αυστηρό έλεγχο στα ζητήματα της ισότιμης παρουσίας των πολιτικών κομμάτων από τα ιδιωτικά κανάλια ιδιαίτερα σε περίοδο εκλογών. Το Κόμμα μας έχει άμεση πείρα από τη χειραγώγηση που επιδιώκεται από τα κανάλια προς την κοινή γνώμη. Σταθερά αποσιωπώνται οι κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες του λαού μας που ενοχλούν την κυβερνητική πολιτική ή κατά τη γνώμη των καναλαρχών δεν είναι "ενδιαφέρουσες". Ετσι, ενώ κόπτονται για την ειρήνη αποσιωπώνται κατά κανόνα όλες οι μαζικές εκδηλώσεις των μαζικών φορέων που παλεύουν ενάντια στον πόλεμο στα Βαλκάνια ή διαδηλώνουν κατά του αμερικάνικου εμπάργκο στην Κούβα, ενώ οι διενέξεις, τα διαζύγια ή οι εγκληματικές ενέργειες κάποιου απασχολούν επί ώρες τη μικρή οθόνη".

Αναφερόμενος στους αποκλεισμούς εις βάρος του ΚΚΕ ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε πως στόχος είναι η απομόνωση του Κόμματος από το λαό. "Ματαιοπονούν, είπε με έμφαση. Το Κόμμα μας έχει ισχυρούς δεσμούς με το λαό και πάντα θα βρίσκει τρόπο να επικοινωνεί μαζί του. Ομως, το θέμα είναι η ασυδοσία των καναλαρχών στην οποία πρέπει να τεθεί επιτέλους τέρμα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνιμη και σταθερή η υποεκπροσώπηση του ΚΚΕ στα ΜΜΕ(2020-12-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό(2007-04-06 00:00:00.0)
Η πολιτική η υποταγμένη στο ΝΑΤΟ είναι το μεγάλο σκάνδαλο(2004-10-13 00:00:00.0)
Τα ασυμμάζευτα...(2004-02-25 00:00:00.0)
Ζητούμενο η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων(2001-03-01 00:00:00.0)
Ποιος πληρώνει τα σπασμένα;(1998-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ