Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο

Αποδέχτηκε κατ' αρχήν η κυβέρνηση την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση διακομματικής επιτροπής, με πρόεδρο τον Απ. Κακλαμάνη, που θα παρακολουθεί τα ΜΜΕ

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του υπουργού Τύπου, Δ. Ρέππα, η κυβέρνηση αποδέχτηκε τελικά χτες στη Βουλή πρόταση του ΚΚΕ για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, η οποία θα παρακολουθεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και θα συντάσσει εκθέσεις που θα συζητούνται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η πρόταση του ΚΚΕ έγινε κατά τη συζήτηση Επερώτησης του Κόμματος για τα ΜΜΕ και τώρα απομένει να δούμε αν θα την αποδεχτούν ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη, που πάντως έλαμψαν διά της απουσίας τους από τη συζήτηση της Επερώτησης. Την πρόταση του ΚΚΕ που διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Μήτσος Κωστόπουλος,νωρίτερα είχε αποδεχτεί ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης,ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: "Αυτά τα πολύ σημαντικά τα οποία ελέχθησαν τόσο από την πλευρά των επερωτώντων βουλευτών, όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης, εξαρτώνται από τη θέληση πέντε - έξι ανθρώπων από το αν θα γίνουν γνωστά στον ελληνικό λαό".

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ορ. Κολοζώφ,μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο. Εχουμε ένα γενικό εκφυλισμό που τον παρατηρούμε γενικά στα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο κυνηγητό της ακροαματικότητας και στο όνομά της ασκείται εξωτερική πολιτική, οικονομική πολιτική, κοινωνική πολιτική. Στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης καταπατούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προσβάλλεται βάναυσα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταργείται το οικογενειακό άσυλο, το δικαίωμα να βιώσει κάποιος τον πόνο του σιωπηλά, μακριά από την αδιακρισία των όποιων". Ο βουλευτής του ΚΚΕ, τέλος, Γ. Κατσαρός αναφέρθηκε στο ποικιλότροπο ξεζούμισμα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ από τους ιδιοκτήτες, τους και ειδικότερα στο ζήτημα της παρακράτησης του αγγελιόσημου, το όποιο χαρακτήρισε μέγα σκάνδαλο και στις άθλιες συνθήκες εργασίες για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον χώρο αυτό, ειδικα δε των νέων δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ