Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι κτηνίατροι

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά την επίλυση των αιτημάτων τους είναι οι κτηνίατροι του υπουργείου Γεωργίας, αν δεν υπάρξουν λύσεις στα προβλήματά τους μέχρι το τέλος του Μάρτη.

Η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσιών Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ), τονίζοντας την προσφορά του κλάδου και την αναγκαιότητα της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου και της δημόσιας υγείας, θέτει μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οπως: Αύξηση των μισθών και την αναπροσαρμογή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση της εργασίας που προσφέρουν οι κτηνίατροι. Αύξηση των ημερών εκτός έδρας και την αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης. Επίσης την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων κτηνιάτρων και την επαρκή και έγκαιρη χορήγηση πιστώσεων για τη λειτουργία των κτηνιατρικών υπηρεσιών.

Η ΠΕΚΔΥ απαιτεί επίσης μέτρα για την κτηνοτροφία και προτείνει: Ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Κτηνοτροφίας. Προώθηση επενδυτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μέτρα πολιτικής για την προστασία του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αύξηση της ποσόστωσης του αγελαδινού γάλακτος κατά 400.000 τόνους τουλάχιστον. Κατοχύρωση της ονοματολογίας των ελληνικών παραδοσιακών ζωοκομικών προϊόντων (π. χ. φέτα). Ακόμα, τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των παρεχόμενων κτηνιατρικών υπηρεσιών και την εντατικοποίηση του υγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου των ζωοκομικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ