Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς τρόλεϊ και σήμερα

Στα αμαξοστάσια των ΗΛΠΑΠ θα μείνουν και σήμερα τα τρόλεϊ, που ακινητοποιήθηκαν χτες ξαφνικά, χωρίς να υπάρξει προειδοποίηση του επιβατικού κοινού, κυρίως από τη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και από την ηγεσία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών, που κήρυξε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την περασμένη Τρίτη μέχρι και τις 8 Μάρτη 1996!

Η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ ούτε χτες ανακοίνωσε ότι δε θα κυκλοφορήσουν και σήμερα τα τρόλεϊ, ενώ ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Θ. Γκιόκας δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα ξαναβγούν στους δρόμους τα οχήματα!

Σημειώνεται ότι η χτεσινή ακινητοποίηση των τρόλεϊ ήταν αναμενόμενη, όχι, όμως, και η στάση της διοίκησης, που δεν είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να ενημερώσει το επιβατικό κοινό. Κάτι, άλλωστε, που καταγγέλλει και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Η ακινητοποίηση των τρόλεϊ ήταν αναμενόμενη, γιατί οι εργατοτεχνίτες των ΗΛΠΑΠ έχουν αρχίσει απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 13 Φλεβάρη, καταγγέλλοντας τη διοίκηση ότι "αρνείται αυθαίρετα και παράνομα να εφαρμόσει άρθρο της ΣΣΕ 1994 - 1995", που αφορά θεσμικά και οικονομικά θέματα του κλάδου. Οι αδιέξοδες συναντήσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση οδήγησαν στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τις 8 Μάρτη και σε δεύτερη φάση, επ' αόριστον, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ