Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια αγανάκτησης

Σειρά είχαν χτες η Πέλλα και ο Εβρος

Νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες πολλές εκατοντάδες κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, στους Νομούς Πέλλας και Εβρου. Για μια ακόμη φορά έχυσαν δεκάδες κιλά γάλα και ζήτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του κτηνοτροφικού τομέα από τους περιορισμούς που επιβάλλει η ΕΕ με τα πρόστιμα και τις ποσοστώσεις και από την ασυδοσία των βιομηχάνων και εμπόρων που εκβιαστικά έριξαν τις τιμές μέχρι και 40% από πέρσι.

Ο κτηνοτρόφοι του Εβρου χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο επαρχείο Διδυμότειχου και αφού επέδωσαν το ψήφισμά τους, αποχώρησαν το μεσημέρι. Στη χτεσινή κινητοποίηση στο Διδυμότειχο παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, εκπρόσωποι των κτηνιάτρων και της ΟΑΣ Εβρου η "Ενότητα". Τη Δευτέρα το βράδυ, επίσης, στο δημαρχείο του Σουφλίου η ΣΕΑ των κτηνοτροφών διοργανώνει νέα συγκέντρωση και σύσκεψη, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, ενόψει της πανελλαδικής κινητοποίησης των κτηνοτρόφων το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.Στον Εβρο οι κτηνοτρόφοι, πέρα από τις πολύ χαμηλές τιμές αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα διάθεσης του γάλακτος, καθώς τόσο οι Ενώσεις Σουφλίου και Διδυμότειχου, όσο και οι ιδιώτες έχουν ανακοινώσει πως δε θα παραλαμβάνουν άλλο γάλα γιατί διαθέτουν μεγάλα αποθέματα. "Οι ιδιώτες μάς έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να πάρουν άλλο γάλα παρά μόνο από όσους έχουν πάρει προκαταβολές και μάλιστα κάτω από 130 δρχ. το κιλό για το πρόβειο" τόνισε χτες στο "Ρ" ο Κώστας Ζησίδης πρόεδρος της ΟΑΣ Εβρου και μέλος της ΣΕΑ των κτηνοτρόφων.

Στην Εδεσσα

Ανάλογο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι και στην Εδεσσα μπροστά στη Νομαρχία Πέλλας. Οι κτηνοτρόφοι απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο για αρκετές ώρες, έξω από το οποίο άδειασαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος και μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στο νομάρχη, αποχώρησαν. Στο ψήφισμά τους οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης των παραγωγών και ελέγχου της αγοράς, για τις τιμές και τις παράνομες εισαγωγές, να ρυθμίσει τα χρέη και να μειώσει τις τιμές στα εφόδια. Επίσης καταγγέλλουν τα πρόστιμα και τις ποσοστώσεις και απαιτούν εθνική πολιτική υπέρ της εγχώριας παραγωγής, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σε Ξάνθη και Εβρο(2023-07-26 00:00:00.0)
Πρόστιμα εξόντωσης στους αγελαδοτρόφους(1999-06-24 00:00:00.0)
Τους τάζουν, αλλά δεν τσιμπάνε(1996-12-12 00:00:00.0)
ΚΥΡ Ενα σκαλοπάτι πριν τον αφανισμό(1996-11-17 00:00:00.0)
Αφησαν τους κτηνοτρόφους στην τύχη τους...(1996-05-11 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά οι κτηνοτρόφοι(1996-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ