Παρασκευή 1 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο στις κάλπες και οι δικαστές

Την Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας ψηφίζουν στις επαναληπτικές για πρόεδρο του ΔΣΑ

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού των τριμελών συμβουλίων, θα γίνουν αύριο εκλογές και στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Πρωτοδικείο Πειραιά, Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, Εφετείο Αθηνών, Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών, Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και ειρηνοδικεία. Τα τριμελή αυτά συμβούλια θα έχουν διάρκεια θητείας δύο χρόνια.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις εκλογές για τα τριμελή συμβούλια παρουσιάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών, γιατί αφ' ενός είναι το μεγαλύτερο σε όλη τη χώρα, αλλά και οι υποθέσεις που εκδικάζονται σ' αυτό έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.

Στις κάλπες θα προσέλθουν και πάλι την Κυριακή και τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣΑ. Η αναμέτρηση θα γίνει μεταξύ του Α. Ρουπακιώτη και του Κ. Νταϊλιάνα, οι οποίοι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο για την προεδρία του συλλόγου.

Ο συνδυασμός "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει για τη στάση της στο δεύτερο γύρο των δικηγορικών εκλογών και να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είναι οι εξής: Π. Γαλετσέλης, Σ. Φέλιος, Δ. Βερβεσός, Αθ. Κανελλόπουλος, Χ. Αναλυτής, Ι. Κορκόβελος, Β. Δημόπουλος, Θ. Βασιλάκης, Δ. Παπατσώρης, Δ. Παξινός, Ελ. Βόζεμπεργκ, Σ. Πολύδωρας, Ελ. Ζαγορίτης, Μ. Ζαφειρόπουλος, Ι. Βαχαβιόλος, Δ. Χατζιμιχάλης, Β. Κατσαφάδος, Α. Κεφαλέας, Ε. Κουρής, Κ. Παπαδάκης, Φρ. Κιάου - Δημάκου, Θ. Σχινάς, Δ. Φίλης και Κ. Μακαρώνας. Από το αποτέλεσμα των εκλογών για την προεδρία του συλλόγου μεταξύ Α. Ρουπακιώτη και Κ. Νταϊλιάνα θα κριθεί και ποιος από τους δύο συμβούλους, Κ. Μακαρώνας και Ι. Κορκόβελος, θα παραμείνει τελικά στο Διοικητικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ