Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επικίνδυνο αδιέξοδο το ΜΕΤΡΟ!

Στάση εργασίας, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι

Σε επικίνδυνο αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κατασκευή του μετρό, καθώς μπροστά στην υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η κατασκευάστρια κοινοπραξία εντείνει τους εκβιασμούς της και για άλλα "πανωπροίκια" και ο κίνδυνος να τεθούν οριστικά εκτός λειτουργίας οι μετροπόντικες είναι ανοιχτός.Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στο μετρό, απαιτώντας να ανακληθούν οι 120 απολύσεις που έχει κοινοποιήσει η κοινοπραξία και διαμηνύοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν τα "θύματα" στα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια που παίζονται.

Στη συγκέντρωση - που έγινε στα πλαίσια τετράωρης στάσης εργασίας - μίλησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Εργαζομένων στο μετρό, Γ. Συνοδινός,ο οποίος επισήμανε πως το έργο παραμένει τόσους μήνες "βαλτωμένο" εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης και των εκβιασμών της κοινοπραξίας.

Με τα συνθήματα "πάρτε πίσω τις απολύσεις" και "Γάλλοι - Γερμανοί εδώ δεν είναι Αφρική", κατευθύνθηκαν με πορεία στο δημαρχείο Αθήνας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο.Ο τελευταίος επισήμανε ότι ως δήμος ενδιαφέρονται για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου, σημειώνοντας πως "είναι για μας πρόκριμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εργασίας, όπου είχε οριστεί τετραμερής συνάντηση, εδώ και αρκετές μέρες. Ωστόσο δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και η συνάντηση αναβλήθηκε για τη Μ. Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της δημόσιας επιβλέπουσας εταιρίας, "Αττικό μετρό",Ν. Κίκηρας,εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε ότι ειδικά οι απολύσεις στο εργοτάξιο στο Μοναστηράκι, έχουν εκβιαστικό χαρακτήρα, αφού - όπως είπε - Αυστριακός ειδικός καθηγητής μελετά τεχνική λύση και ότι μέχρι τις 15 Μάη οι εργασίες θα έχουν ξεκινήσει στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοπραξία απειλεί να παραιτηθεί από κάθε εργασία διάνοιξης σήραγγας, ολοκληρώνοντας μόνο τους σταθμούς. Μάλιστα, γι' αυτό το σκοπό οι δύο γενικοί διευθυντές της κοινοπραξίας βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Γαλλία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org