Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ '97
Και οι συνταξιούχοι στο Σύνταγμα

Μακραίνει ο κατάλογος των συνδικάτων, που συστρατεύονται στον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Μακραίνει καθημερινά ο κατάλογος των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα σωματείων της Αθήνας, Ομοσπονδιών και Συνδικαλιστών για ενωτικό, ταξικό και αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Μεταξύ αυτών η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΚΑ,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την απάντηση στον "κοινωνικό διάλογο" βιομηχάνων και κυβέρνησης με την ανοχή και κάλυψη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που σχεδιάζουν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους".

"Εμείς - καταλήγει η ανακοίνωση - με μια ιστορία για την οποία είμαστε περήφανοι, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής, αντισυνταξιουχικής πολιτικής. Η φετινή Πρωτομαγιά είναι αφετηρία για νέους ενωτικούς μαζικούς αγώνες".

Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής σε ψήφισμα της γενικής της συνέλευσης καταγγέλλει και απορρίπτει την "απαράδεκτη" συζήτηση που σκοπεύει να ξεκινήσει η κυβέρνηση για μια σειρά κατακτήσεων των εργαζόμενων, επισημαίνοντας ότι "κανένας κοινωνικός διάλογος δε νομιμοποιεί το γκρέμισμά τους". Στο ψήφισμα απαριθμούνται τα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση και καλούνται όλοι οι ηλεκτροτεχνίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και να απαιτήσουν: Δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, καθιέρωση του 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου χωρίς μείωση αποδοχών κ. α.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ζεφυρίου,επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: "Τιμώντας όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν για το καλό της εργατικής τάξης και των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε καθημερινά και την πολιτική που ακολουθείται, αποφασίσαμε να συστρατευτούμε με τα Σωματεία της Αθήνας και τις Ομοσπονδίες για ενωτικό, ταξικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό γιορτασμό".

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα προς τιμήν της Πρωτομαγιάς αποφάσισε να κηρύξει δίωρη στάση εργασίας στις 30 Απρίλη και συγκέντρωση - εκδήλωση στο Δημαρχείο, ενώ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ακόμα, το Παράρτημα Ταύρου της ΠΕΑΕΑ αποφάσισε να συμμετάσχει στη "συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα από τις ταξικές δυνάμεις" και καλεί εκεί όλα τα μέλη του.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά.

- Αναφορικά με την Εργατική Πρωτομαγιά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου τονίζει σε ανακοίνωσή του: "Τα συμφέροντα των εργαζομένων υπερασπίζονται με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και όχι με τον ενταφιασμό της, κάτι το οποίο επιχειρείται μέσα από τον κοινωνικό διάλογο. Την πρώτη απάντησή μας πρέπει να αποτελεί ο ενωτικός, ταξικός, μαζικός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά με μεγάλη αντεπίθεση και αγώνα προοπτικής".

Περιοδεία στου "Φυρογένη"

Αφετηριακό σημείο για την έναρξη δυναμικών αγώνων ενάντια σ' αυτούς που επιβουλεύονται τις εργατικές κατακτήσεις, χαρακτήρισαν την 1η Μάη συνδικαλιστές από την Επιτροπή Γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, που περιόδευσαν χτες στο εργοστάσιο "Φυρογένης", καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και ενημερώνοντάς τους για προβλήματα του κλάδου.

Στο συγκεκριμένο χώρο που απασχολούνται 250 άτομα, τα προβλήματα είναι πολλά, και οι εργαζόμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση από τους συνδικαλιστές.

Μιλώντας στους εργαζομένους - υπό το άγρυπνο βλέμμα του διευθυντή του εργοστασίου - ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μετάλλου Δ. Τσουμπρής έκανε λόγο για "την αδήριτη ανάγκη αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις της υποταγής και της συναίνεσης με τις δυνάμεις που θέλουν να πάρουν πίσω όλα τα δικαιώματα, που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με θυσίες και αίμα στη διάρκεια ενός αιώνα".Στα "άσχημα παιχνίδια που, με τις οδηγίες της ΕΕ και των πολυεθνικών, παίζει η κυβέρνηση στην πλάτη των εργαζομένων, βαφτίζοντάς τα "κοινωνικό διάλογο", αναφέρθηκε και ο Γ. Σκιαδιώτης", μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ