Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργάτες

Δίωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, αποφάσισαν τα σωματεία της Ζώνης μετά το νέο τραγικό δυστύχημα. Ταυτόχρονα, σήμερα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πλοίο "Ιόνιαν Μπριτζ",καθώς και οι εργαζόμενοι σ' όλα τα συνεργεία του Ομηρου Βουδούρη.

Μιλώντας στη συνεδρίαση των διοικήσεων των σωματείων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης,επισήμανε: "Υποτίθεται ότι από πλευράς αρχών ξεκίνησαν κάποιοι έλεγχοι μετά την έκρηξη στο πλοίο "Ευγενία".Αυτοί οι έλεγχοι αποδεικνύονται κοροϊδία, αφού τα λιμενικά όργανα περιορίζονται στον έλεγχο των καταστάσεων προσωπικού και βάζουν ένα πρόστιμο. Οχι μόνο παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης δε γίνεται, αλλά ούτε το Ιατρείο δεν προχωράει, ούτε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης, ούτε και η επαγγελματική ταυτότητα για τα οποία έχουν δεσμευτεί".

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,Γ. Μίχας και Γ. Μανουσογιαννάκης,αντίστοιχα, και ο Χρ. Κατσιώτης από τη ΓΣΕΕ, ο οποίος μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε στο "Ρ": "Η εργοδοτική ασυδοσία μαζί με την κυβερνητική αδιαφορία οδήγησε να έχουμε ακόμα ένα θύμα στη Ζώνη. Οσο αυτή η κατάσταση με την ανεργία και την εγκατάλειψη της Ζώνης και η συνολικότερη πολιτική συνεχίζεται, το πρόβλημα θα γίνεται πιο σοβαρό".

Καταγγελία της ΕΣΑΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΣΑΚ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της στους εργαζόμενους το νέο "έγκλημα" και τους υπεύθυνους, εργοδοσία και κυβέρνηση. Καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ενωτικά και αγωνιστικά, να δυναμώσουν την πάλη τους, να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Ν' αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τις κυβέρνησης και την ασυδοσία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org