Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΣΕΕ
Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Για σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει τον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ, η Γραμματεία Γυναικών της ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, μια και - όπως τονίζει - απέλυσε εργαζόμενη της Ομοσπονδίας "μετά από την άρνησή της να υποκύψει στις μακροχρόνιες φορτικές του πιέσεις να συνάψει μαζί του ερωτικές σχέσεις".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται ακόμα ότι τα φαινόμενα αυτά αποτελούν σοβαρότατο εργασιακό πρόβλημα για χιλιάδες γυναίκες, οι οποίες καθημερινά αντιμετωπίζουν από "πειράγματα" μέχρι και βιασμούς, συνήθως από τους ανώτερους ιεραρχικά.

"Εχθρότητα, αυταρχισμός, μεταθέσεις κι άλλες δυσμενείς μεταβολές της εργασιακής σχέσης, που καταλήγουν συχνά στην απόλυση ή την "οικειοθελή" παραίτηση, είναι το τίμημα που πληρώνει η γυναίκα για την εμμονή στην αξιοπρέπειά της", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Γραμματεία Γυναικών της ΓΣΕΕ καλεί τα Συνδικάτα να αντιμετωπίζουν με ευαισθησία το πρόβλημα και τις ίδιες τις γυναίκες που υφίστανται τέτοια συμπεριφορά στο χώρο εργασίας τους να μη διστάζουν να το καταγγείλουν ανοιχτά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ