Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αντιδράσεις στις δηλώσεις του Ν. Μπίστη

Για ευθεία στήριξη των "εκσυγχρονιστών" του ΠΑΣΟΚ μιλούν στελέχη του ΣΥΝ

Την έντονη αντίδραση στελεχών του Συνασπισμού, προκάλεσε η χτεσινή δήλωση του Νίκου Μπίστη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ και υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική του κόμματος, που έβαλε ευθέως κατά της επιστολής των "32" βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά. Ο Ν. Μπίστης είχε κάνει λόγο για "ευθεία επίθεση κατά της αναγκαίας αναπροσαρμογής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, τρία στελέχη του ΣΥΝ, οι Γ. Καλομοίρης και Δ. Σουλιώτης, μέλη της ΚΠΕ του κόμματος, και ο Χ. Σμυρνιώτης, γραμματέας της ΚΟ ΔΕΚΟ του ΣΥΝ, τονίζουν ότι οι απόψεις του Ν. Μπίστη "δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι εκφράζουν την πολιτική του ΣΥΝ στο κρίσιμο ζήτημα των όρων διεξαγωγής του ελληνοτουρκικού διαλόγου", καταγγέλλουν δε, την ενέργεια ως κίνηση μιας τάσης που εγκλωβίζει τον ΣΥΝ σε κεντροαριστερά σενάρια. Παράλληλα, καταλήγουν στο ότι η τάση αυτή "ολοένα και πιο ανοιχτά χρησιμοποιείται ως στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης ομάδας των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ".

Τα συγκεκριμένα στελέχη θεωρούνται ότι πρόσκεινται στις θέσεις της τάσης του "Αριστερού Ρεύματος" στον Συνασπισμό, όμως οι χτεσινές δηλώσεις του Ν. Μπίστη, εκτιμάται ότι προκάλεσαν τις αντιδράσεις και του ηγετικού πυρήνα του κόμματος, κυρίως εξαιτίας της ευθύτητάς τους και όχι για αυτό καθ' αυτό το περιεχόμενό τους. Πάντως επίσημη "διόρθωση" από την πλευρά του ΣΥΝ δεν υπήρξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ