Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Θέμα πολιτικής βούλησης η αναβάθμιση των διαμερισμάτων

Κούφια λόγια αποδεικνύονται οι τυμπανοκρουσίες της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα τοπικής σημασίας, στα δημοτικά Διαμερίσματα. Δύο περίπου βδομάδες μετά την ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος, με θέμα την αναβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη της αποκέντρωσης, τίποτα δε δείχνει πως η ανάδειξη των Διαμερισμάτων σε φορείς έργου και λήψης αποφάσεων σημασίας, θα επιτευχθεί.

Το θέμα αποφεύγεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της ουσίας, ενώ όταν τέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση, από την αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή επανέλαβε την "καραμέλα", ότι δηλαδή όταν μας έρθουν τα πρακτικά της ημερίδας... θα συζητήσουμε. Ωστόσο, το κυρίαρχο είναι ότι δύο και πλέον χρόνια θητείας της δημοτικής αρχής, καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δημοτικών Διαμερισμάτων. Αλλωστε ο νόμος και συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα 410/95, με διάταξή του, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να παραχωρήσουν αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων στα διαμερισματικά. Ομως κατά πως φαίνεται αυτό δεν επιθυμεί η δημοτική αρχή, διαφορετικά θα το είχε κάνει και δε θα περίμενε από την κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα δημοτικά Διαμερίσματα - όπως αναδεικνύει ως αίτημα.

Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λέων Αυδής,σημείωσε πως η μεταφορά αρμοδιοτήτων στα δημοτικά διαμερίσματα και η αναβάθμιση του ρόλου τους είναι θέμα πολιτικής βούλησης περισσότερο και όχι νομοθετικής ρύθμισης. Τόνισε ακόμη ότι "πρέπει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στα διαμερίσματα, οι οποίες θα συναρτώνται από τη θέληση να αποτρέψουμε ενδεχόμενους κινδύνους και να ενισχύσουν κάποιες δυνατότητες".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίθετη με τον «Μεγάλο Περίπατο» που συνεχίζει να ταλαιπωρεί(2020-09-30 00:00:00.0)
Ζητούν αρμοδιότητες(1997-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ