Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προετοιμασίες στην Πελοπόννησο

Σήμερα το συλλαλητήριο στον Πύργο. Αστυνομοκρατία σε Ηλεία και Αιγιάλεια

Δυναμική αντίδραση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης ετοιμάζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου αυτό το διάστημα. Οι αγρότες της Αιγιάλειας και της Ηλείας αυτό το διάστημα συσπειρώνονται και σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους.

Στην Ηλεία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πανηλειακό αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 11.30 π.μ. στην Εθνική οδό κοντά στο Λατίφι Αμαλιάδας.Στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής περιοδεύουν σε χωριά, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "φρουρούν" την περιοχή που θα γίνει το συλλαλητήριο, ενώ έντονη είναι η παρουσία τους και στα χωριά της Ηλείας.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στο Αίγιο,όπου το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και αποφάσισε να κλιμακώσει τη δράση της μετά την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Αποφασίστηκε το στήσιμο μπλόκων στην Εθνική οδό το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να παρθεί απόφαση για τον τόπο και το χρόνο που θα πραγματοποιηθεί. Τις τελευταίες μέρες η περιοχή της Αιγιάλειας αστυνομοκρατείται. Καθημερινά αστυνομικοί επισκέπτονται τα χωριά και μοιράζουν κλήσεις σε απολογία, ενώ στο Αίγιο υπάρχουν στιγμές που οι αστυνομικοί φαίνονται περισσότεροι από τους πολίτες. Η Αγροτική Τράπεζα, η Παναιγιάλεια Ενωση και η Εθνική οδός στη γέφυρα του Μεγανίτη φυλάγονται από τους "εχθρούς" αγρότες. Μάλιστα στη γέφυρα χτες το βράδυ είχαν εγκατασταθεί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αρκετά αυτοκίνητα της Νομαρχίας, με στόχο να αποτρέψουν πιθανό μπλόκο. Ταυτόχρονα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αγροτοπατέρες, που ανήκουν στο κυβερνητικό κόμμα, πιάνουν ξετσίπωτα τους αγρότες και με απειλές και υποσχέσεις προσπαθούν να τους αποτρέψουν από την όποια συμμετοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ