Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
... Θα θερίσει θύελλες

Διάβημα συνδικαλιστών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Πίσω από τη νοοτροπία που διακατέχει την Αστυνομία, κατάλοιπο παλιών "μαύρων" εποχών, που η κυβέρνηση δεν κατάφερε ακόμα να αλλάξει, προσπάθησε να κρύψει ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γ. Παπαδογιαννάκης τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ολοένα διογκούμενη χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των αγώνων των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά για το θέμα αυτό.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που "δεν έχει ανοίξει μύτη" (! ) ενώ για να μην... παρεξηγηθεί φρόντισε να διευκρινίσει ότι αυτός είναι με το μέρος όλων όσοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους!

Σε ό,τι αφορά το όργιο τρομοκρατίας εναντίον του αγώνα των αγροτών δήλωσε ότι τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί για πρόληψη και όχι για καταστολή, ενώ δικαιολόγησε την απόφαση του εισαγγελέα με την οποία απαγορεύεται η μαζική κυκλοφορία των τρακτέρ, επικαλούμενος τον... Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Ο γραμματέας του υπουργείου, τέλος, επιβεβαίωσε τη διάθεση της κυβέρνησης για παραπέρα ένταση της προσπάθειας τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων τους στο όνομα της περιφρούρησης των δικαιωμάτων του κόσμου, αναφέροντας πως έχει ξεκινήσει διάλογος με τη ΓΣΕΕ για το πώς οι όποιες κινητοποιήσεις δε θα δημιουργούν πρόβλημα στους πολίτες!

Στο υπόμνημα που επέδωσαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, τονίζεται: "Το τελευταίο διάστημα με σαφήνεια και ένταση επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση αντιτάσσει στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την καταστολή και την ωμή τρομοκρατία. Πάμπολλες είναι οι περιπτώσεις της χρησιμοποίησης της Αστυνομίας, με μόνο στόχο να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δικαίωμά τους να απεργούν και να αγωνίζονται για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.

Απαράδεκτο θεωρούμε το χτύπημα, τις προσπάθειες καταστολής των αγώνων των ναυτεργατών, των καθηγητών, των αγροτών, αλλά και παλιότερα των συνταξιούχων, των οικοδόμων κλπ. Τα Συνδικάτα μας καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης. Η βία και η τρομοκρατία ως μέθοδος καταστολής των εργατικών αγώνων σπέρνει ανέμους και η κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι θα θερίσει θύελλες. Τα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει η κυβερνητική πολιτική δεν απαντιούνται με βία και καταστολή. Απαιτούν λύσεις!!

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τα συνδικαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα βρεθεί μπροστά στην αποφασιστική και ενωμένη αντίδρασή μας. Απαιτούμε να σταματήσει να χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία σαν μηχανισμός καταστολής λαϊκών αγώνων", τονίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου(2021-12-07 00:00:00.0)
Νέα πανεθνική κινητοποίηση ενώ κλιμακώνεται η καταστολή(2021-05-19 00:00:00.0)
Η ναζιστική εγκληματική βία δεν μπορεί να εξισωθεί με την περιφρούρηση των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος(2016-11-09 00:00:00.0)
Για τη Χρυσή Αυγή(2013-10-08 00:00:00.0)
ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ με οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων(2008-12-10 00:00:00.0)
«Πολιτική βία» κατά των λαϊκών αγώνων(2007-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ