Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαράδεκτη πρακτική

Δήλωση του γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκου για τις δηλώσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας κατά των αγροτών

Την ανυποληψία των προέδρων ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ ζήλεψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (Γ. Πολυζωγόπουλος) και έτρεξε να στηρίξει την κυβέρνηση, με δήλωσή του σε βάρος των αγροτών. Αυτά επισημαίνει με χτεσινή δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιώργος Μαυρίκος και υπογραμμίζει:

"Τη στιγμή που ο θεσσαλικός κάμπος στρατοκρατείται από χιλιάδες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, την ώρα που απαγορεύεται η κυκλοφορία των τρακτέρ με χουντικούς νόμους, λίγες μέρες μετά το ΜΑΤωμένο ηρωικό αγώνα των ναυτεργατών, με εξελισσόμενη τη συνειδητή προσπάθεια της κυβέρνησης για "αντισυγκεντρώσεις", οργανωμένους τραμπουκισμούς και λαϊκό διχασμό, διάλεξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ασθμαίνων έτρεξε να λάβει τη θέση του στο καλάμι του γνωστού κ. Τσουκάτου. Οι λόγοι, πολλοί και γνωστοί.

Αυτές οι πραχτικές σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης είναι απαράδεκτες και τις καταδικάζουμε αποφασιστικά".

Επίσης, η "Αυτόνομη Παρέμβαση", με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επέλεξε το ρόλο του αυτόκλητου διαιτητή υπέρ των κυβερνητικών θέσεων, όμως, επισημαίνει ότι "είναι ανάγκη να συνεδριάσει η ΓΣΕΕ και να εκδηλωθεί η απαραίτητη αλληλεγγύη μεταξύ των τμημάτων του μαζικού κινήματος". Η ίδια, ωστόσο, δεν αναφέρει αν στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και δεν καταδικάζει καθαρά την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των αγροτών και ευρύτερα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ