Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφαίρεση αρμοδιότητας

Την αντίθεσή της σε διατάξεις του "πολυνομοσχεδίου" του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, που συζητείται αυτή τη βδομάδα στη Βουλή, εκφράζει η Νομαρχία Αθήνας. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, επιχειρείται με αυτές αφαίρεση αρμοδιοτήτων της.

Οπως δήλωσε, χτες, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Δικτύων Εξυπηρέτησης της Νομαρχίας, Αθήνας Εφη Μπέκου - Μπάλτα,στο άρθρο 5 του νομοσχεδίου προβλέπεται η σύσταση υπηρεσίας στο υπουργείο με αρμοδιότητα τη λειτουργία εργαστηρίων για χορήγηση εγκρίσεων τύπων σε οχήματα. "Η αρμοδιότητα αυτή, σημείωσε η πρόεδρος, ασκείται ήδη από τη Νομαρχία Αθήνας, από τη σύστασή της και βάσρει του ν.2218/94, με τη λειτουργία Εργαστηρίου Ανάλυσης Καυσαερίων στη Διεύθυνση ΚΤΕΟ Ελληνικού. Το Εργαστήριο αυτό μετά από έλεγχο οχημάτων χορηγεί πιστοποιητικά και εγκρίσεις τύπου".

Η ίδια τόνισε ότι η Νομαρχία δεν είναι αντίθετη με την αύξηση αυτών των εργαστηρίων και την αναβάθμισή τους, θεωρεί όμως ότι η αρμοδιότητα λειτουργίας τους ανήκει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. Κάλεσε, μάλιστα, τον υπουργό Μεταφορών να αποσύρει άμεσα το επίμαχο άρθρο και σε συνεργασία με την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, να συμβάλει στην ανάπτυξη τέτοιων υπηρεσιών στις Νομαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ