Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Συνεχίζουν την αποχή στο Ειδικό Σχολείο

Με αποχή από τα μαθήματά τους, οι 50 μαθητές με κινητικά προβλήματα του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών στην Ηλιούπολη καταγγέλλουν την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και του ΟΣΚ απέναντι στα χρόνια πια αιτήματα των μαθητών, γονιών και προσωπικού του σχολείου.

Οι μαθητές που απέχουν από τις 20 Γενάρη και όπως λένε θα απέχουν μέχρι να δοθεί λύση στα αιτήματά τους, ζητούν το αυτονόητο, να αποκτήσουν δηλαδή ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Οπως είπε στο "Ρ" η Χ. Γιαννακίδου,πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, το σχολείο για να λειτουργήσει όπως πρέπει, χρειάζεται απαραίτητα βοηθητικό προσωπικό καθώς οι μαθητές αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σήμερα, υπάρχουν τρεις βοηθοί διορισμένοι από τη Νομαρχία και όχι από το υπουργείο όπως προβλέπεται, και τρεις συνοδούς για τα σχολικά αυτοκίνητα και εκτελούν και χρέη βοηθών και όπως είπε χαρακτηριστικά, "οι μαθητές τούς δίνουν ένα χαρτζιλίκι". Γονείς και μαθητές ζητούν επίσης να διοριστεί γιατρός ή νοσοκόμος στο σχολείο καθώς πολλά παιδιά παίρνουν φάρμακα ή παθαίνουν κρίσεις και αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και με τη μετακίνησή τους, καθώς τα δύο καινούρια ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα αυτοκίνητα, που με πολλούς αγώνες κατάφεραν να εξασφαλίσουν, δεν έχουν οδηγούς και η μετακίνησή τους γίνεται από πούλμαν μισθωμένα από τη Νομαρχία.

"Σχολείο έχουμε και σχολείο δεν έχουμε", λέει χαρακτηριστικά η Χ. Γιαννακίδου, αναφερόμενη στο στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου, καθώς οι εργασίες που ξεκίνησαν πριν δύο περίπου χρόνια χρόνια στο κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο, για να γίνει κατάλληλο να στεγάσει παιδιά με κινητικά προβλήματα, ακόμα και σήμερα δεν έχουν τελειώσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ