"Εχει δημιουργηθεί θεσμοποιημένη και ευρύτατη κατάσταση αντιποίησης αρχής" καταγγέλλει ο Λεων. Αυδής και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα
Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών στο ζήτημα της άσκησης του αστυνομικού έργου του ελέγχου μιας σειράς τροχαίων παραβάσεων από ιδιώτη ζητά, με ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά για τον παράνομο χαρακτήρα των προστίμων για την ελεγχόμενη στάθμευση. Οπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει ο επικεφαλής της, Λεων. Αυδής,έχει δημιουργηθεί θεσμοποιημένη και ευρύτατη κατάσταση αντιποίησης αρχής από τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας εκμετάλλευσης των χώρων στάθμευσης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση - αφού υπενθυμίζεται η έντονη αντίθεση της παράταξης για την εκχώρηση της αρμοδιότητας της ελεγχόμενης στάθμευσης, για τη διαβλητή διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Δήμο Αθήνας και για το απαράδεκτο περιεχόμενο της σύμβασης - σημειώνονται τα εξής σημαντικά:
Υπενθυμίζουμε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία οι παρκοεταιρίες και οποιοσδήποτε άλλος, πλην των αρμοδίων αρχών, δε νομιμοποιούνται να κόβουν κλήσεις, καΘώς αυτές δεν αποτελούν νόμιμους τίτλους.
Στο Διοικητικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η Μ. Δημακοπούλου,ζητώντας την αναστολή της κατάσχεσης του αυτοκινήτου της από το Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος απαιτούσε 2,4 εκατομμύρια δραχμές από κλήσεις που η Μ. Δημακοπούλου δεν είχε πληρώσει στην παρκοεταιρία με την οποία ο Δήμος συνεργάζεται στην "ελεγχόμενη στάθμευση".
Το δικαστήριο που έκανε δεκτό το αίτημα της Μ. Δημακοπούλου έκρινε ότι η παθούσα δεν ενημερώθηκε νομίμως για την κατάσχεση της ιδιοκτησίας της, καθώς οι περιβόητες κλήσεις και τα ειδοποιητήρια της ιδιωτικής εταιρίας δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από απλά χαρτιά χωρίς καμιά νομική υπόσταση. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ότι η ατομική ειδοποίηση δεν αποτελεί "απόσπασμα βεβαιωμένης παράβασης ως μη στηριζόμενη σε νόμιμο τίτλο" και κατά συνέπεια δεν μπορεί να δικαιολογήσει άλλες διοικητικές πράξεις. Στην ουσία το δικαστήριο επικαλούμενο την ισχύουσα νομοθεσία έκρινε ότι η έκδοση κλήσεων από οποιονδήποτε άλλο πλην την αρμόδιας διοικητικής αρχής, δηλαδή την Τροχαία, αποτελεί κενό γράμμα, είναι... σαν να μην υπάρχει.
Από την πλευρά του ο Δήμος Γλυφάδας θεωρεί πως η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα των οφειλών της αιτούσας από τα πρόστιμα, ούτε διαγράφει τις οφειλές αυτές, ούτε αναφέρει καν για "κενό νόμου", αλλά θεωρεί ότι δικονομικά και μόνο, δεν έγινε νόμιμη κοινοποίηση από το Δήμο, του αποσπάσματος του βεβαιωτικού καταλόγου των οφειλών.