Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ" - ΧΑΛΚΙΔΑ
Μηνύθηκε για τοκογλυφία και απάτη ο νυν πρόεδρος

Ενώ το σκάνδαλο παράνομων καταθέσεων σε παρατράπεζα που είχε ανοίξει η διοίκηση του καταναλωτικού συνεταιρισμού "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΜ", με αποτέλεσμα 700 περίπου καταθέτες, συνεταιριστές και μη, να "κλαίνε" σήμερα τα λεφτά τους, ύψους 1,3 δισ. δραχμών (μαζί με τους τόκους), ενώ καθημερινά εκδικάζονται προσφυγές καταθετών που ζητάνε και δεν παίρνουν τα χρήματά τους (παρά μόνο οι ημέτεροι) και ενώ ανά βδομάδα γίνονται ανακατατάξεις και υποβάλλονται παραιτήσεις στο, πριν λίγο καιρό, νεοεκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ξέσπασε νέο οικονομικό σκάνδαλο. Αφορά το νυν πρόεδρο και πρώην συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ στο εργοστάσιο "Λίντερ" που μετά το κλείσιμό του προσλήφθηκε στον "Καταναλωτή", Βασ. Κυριάκο (ανέλαβε πριν μια βδομάδα μετά την παραίτηση του προηγούμενου) για τον οποίο ο εισαγγελέας Χαλκίδας, Γρ. Πεπονης, έχει ασκήσει εναντίον του δίωξη για τοκογλυφία και απάτη, μετά από μήνυση που υπέβαλλε οΚ. Παπαδόπουλος,ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις, σε τοπικό ραδιοσταθμό, του Κ. Παπαδόπουλου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το 1995, ζήτησε και πήρε δανεικά από τον Β. Κυριάκο το ποσό των 4 εκατ. δρχ, δίνοντάς του (ο Κ. Παπαδόπουλος) επιταγή, που δανείστηκε από το φωτογράφο του κέντρου του, Θ. Ταμπάνο, για 3 μήνες με επιστρεφόμενο πόσο 5,5 εκατ. δρχ. Οταν ήρθε ο καιρός εξόφλησης του δανείου, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου συνέχιζε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν είχε τα προς επιστροφή χρήματα, γι' αυτό ζήτησε από το δανειστή του παράταση. Τότε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Κ. Παπαδόπουλου, ο Β. Κυριάκος του έκανε πρόταση να "κλείσουν" το χρέος... σε είδος και άρχισε να κάνει "λογαριασμούς" στο κέντρο σε τακτικότατη βάση που ανέρχονταν σε 400 - 600 χιλιάδες δρχ. τη βραδιά. Οταν ο λογαριασμός έφθασε τα 11 εκατ. δρχ. ενημερώθηκε γι' αυτό ο Β. Κυριάκος και η απάντησή του ήταν "μη στενοχωριέσαι, εγώ βγάζω 5 - 8 εκατ. δρχ. τη βδομάδα από τη δουλιά μου και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα".

Σήμερα, πάντα κατά τον Κ. Παπαδόπουλο, που το ποσό έχει φτάσει τα 17 εκατ. δρχ., ο Β. Κυριάκος όχι μόνο δε φέρεται διατεθειμένος να πληρώσει... τη διασκέδαση, αλλά ζητάει τα 5,5 εκατ. δρχ. του αρχικού δανείου, για να επιστρέψει την επιταγή, και να του χαριστούν τα υπόλοιπα χρέη που έχει κάνει στο κέντρο.

Η υπόθεση είχε πάρει σειρά για εκδίκαση στις 5 Ιούνη, αλλά αναβλήθηκε για τις αρχές Γενάρη του 1998, γιατί δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο νυν πρόεδρος του "Καταναλωτή".

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ