Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΕ
Αντιπροσωπευτικό προεδρείο προτείνει η "Πανεπιστημονική"

Καταγγέλλει ενέργειες των διαπλεκόμενων συμφερόντων που θέλουν να βάλουν την παράταξη στο περιθώριο

"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 30ής Μάρτη 1997 για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του ΤΕΕ, η μόνη κατά τη γνώμη μας καθαρή λύση είναι ο σχηματισμός ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου, σύμφωνα με τη δύναμη κάθε παράταξης και φυσικά αντίστοιχα η εκπροσώπησή τους στη Διοικούσα Επιτροπή".

Αυτό διευκρινίζει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση των 200 μελών της νέας Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα με μοναδικό θέμα την ανάδειξη των νέων διοικητικών οργάνων του Επιμελητηρίου."Η πρότασή μας αυτή - αναφέρει η "Πανεπιστημονική" - έχει γνωστοποιηθεί στις παρατάξεις που ζήτησαν τη γνώμη μας για το τι δέον γενέσθαι με το πρόσωπο του προέδρου του ΤΕΕ. Αν τελικά - επισημαίνει η "Πανεπιστημονική" - δε γίνει αποδεκτή αυτή η πρότασή μας, η οποία ισχύει μέχρι και την τελευταία στιγμή, τότε η παράταξή μας θα διεκδικήσει και θα πάρει τη θέση που της αρμόζει στη Διοικούσα Επιτροπή και θα υποδείξει δικό της υποψήφιο για τη θέση του προέδρου του ΤΕΕ. Τα ίδια ισχύουν για τη θέση του προέδρου και των μελών του προεδρείου της Αντιπροσωπείας".

Και η ανακοίνωση της "Πανεπιστημονικής" καταλήγει τονίζοντας: "Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τη συμμετοχή της παράταξής μας στο συνεχή και έντονο αγώνα κατά του Μάαστριχτ, όπως έδειξαν τα τελευταία γεγονότα στην Ευρώπη, καθώς και της δράσης μας στο ΤΕΕ και καλούμε τα μέλη της Αντιπροσωπείας να αντισταθούν στις ενέργειες των διαπλεκόμενων συμφερόντων που θέλουν να βάλουν την παράταξή μας στο περιθώριο".

Οπως είναι γνωστό η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 7ος όροφος), ενώ αν οι διαδικασίες για την εκλογή διοικητικών οργάνων δεν ολοκληρωθούν θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί. Για την πρώτη συνεδρίαση απαιτείται απαρτία των 2/3 των 200 συνολικά μελών που απαρτίζουν την Αντιπροσωπεία. Αν δεν επιτευχθεί η απαρτία αυτή, τότε η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη στο ΤΕΕ(Καρ. Σερβίας 4, 5ος όροφος) στις 8 το πρωί, οπότε απαιτείται απλή πλειοψηφία των μελών, δηλαδή 50% συν ένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ