Σάββατο 28 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταθερά στην απεργία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και στον Πειραιά συνέχισαν και χτες μαχητικά στη γραμμή που αποφάσισε η ΕΙΝΑΠ

Και χτες, δεύτερη μέρα της πενθήμερης απεργίας, ήταν μαζική η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά που κινητοποιούνται με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ολα τα επείγοντα περιστατικά, όπως ανακοίνωσε χτες η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αντιμετωπίστηκαν και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στο Λεκανοπέδιο. Επίσης, όπως σημειώνει η ΕΙΝΑΠ οι νοσοκομειακοί γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες της Αθήνας. Στο φυλλάδιό τους οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν μεταξύ των άλλων: "Είμαστε εμείς που θέλουμε ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα υγείας, που να χρηματοδοτείται από το κράτος και να παρέχει δωρεάν, ισότιμη και ψηλής ποιότητας υγεία. Είμαστε εμείς που παρά τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν, προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο λειτουργίας στα νοσοκομεία, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς".

"Μαζί μας, αναφέρει στη χτεσινή ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ, με το ίδιο διεκδικητικό πλαίσιο και πενθήμερη απεργία απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Χανίων".

Για τη Δευτέρα η ΕΙΝΑΠ έχει προσκαλέσει στα γραφεία της σε σύσκεψη, ώρα 11 π.μ., τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα σωματεία των νοσοκομείων, με θέμα την υπεράσπιση των δημόσιου συστήματος υγείας. Το απόγευμα, ώρα 5 μ.μ., θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Για την Τρίτη η ΕΙΝΑΠ οργανώνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ., και καλεί τους φορείς να πάρουν μέρος.

Οι ειδικευόμενοι

Πρωτόγνωρα υψηλή χαρακτήρισαν τη συμμετοχή των ειδικευομένων γιατρών στην πενθήμερη απεργία, που έχει προκηρύξει η ΕΙΝΑΠ, τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι σε πολλά νοσοκομεία τα ποσοστά συμμετοχής αγγίζουν το 70 και 80%.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί ζητούν την απόσυρση του αντι - ΕΣΥ νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν μπορούν να επιλυθούν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Παράλληλα, επισήμαναν ότι ορόσημο για τη συγκεκριμένη απεργία αποτελεί η συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τρίτη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία τόσο της πρωτεύουσας, όσο και της επαρχίας και υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη να υπάρξει αξιοπρεπής μισθός για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

  • Χτες η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ξερά ότι είχε "μεγάλη επιτυχία η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας", ξεχνώντας έτσι τις άλλες τρεις 48ωρες απεργίες που είχε ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη. Αντ' αυτού "η ΟΕΝΓΕ πιστεύει πως η κυβέρνηση μέσα από το διμερή διάλογο θα πρέπει να δώσει απάντηση στο υποβαθμισμένο μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με τις προτάσεις μας".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ